menu

  • 2014.12.08.

Hógolyóból esőcseppek

Beszámoló a 2014-es Domb-futás versenysorozat utolsó állomásáról.

Az időjárás kissé megtréfálta a szervezőket: “kemény hógolyó-csatára” számítottak, azonban a hó elmaradt. Ugyanis a hőmérő higanyszála jóval fagypont felett volt, s bár az égi áldás megérkezett, halmazállapota elmaradt a várttól.

domb futas3

December első szombat délelőttjén került sor a Domb versenysorozat utolsó állomására, itt lehetett még pontokat gyűjteni a végső eredményhirdetéshez.

Már éjszaka is autóval járt a Mikulás, mivel a hóesés elmaradt. A reggeli órákban is vigasztalanul hullott a csapadék, de eső formájában.

A versenyközpont az Egészségügyi Szakközépiskolában volt, nevezni 9 órától lehetett.

Az időjárás számos futót távol tartott az eseménytől, csak a legbátrabbak, legkitartóbbak vállalkoztak a kijelölt táv teljesítésre.
Pedig a szervezők jól felkészültek: már a verseny előtt meleg, citromos teával , s Mikulástól kapott szaloncukorral várták az indulókat.

A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották: az ovisok ebben a cudar időben is mosolygós arccal vágtak neki a távnak.
A legfiatalabb induló pedig a verseny napján nem volt 2,5 éves (Bodor Balázs).

Utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 és 7 km-s táv versenyzői.

A verseny egyik hagyományos sarkköve itt kisebb csorbát szenvedett: a pontosságból -a versenytársak sportszerű döntése alapján- engedtek. Már épp a képzeletbeli rajtpisztoly dördült volna, mikor “befutott” egy versenyző Kunszentmiklósról.
A résztvevők izgatottan /hiszen szakadó esőben várni nem a legjobb dolog/, de türelemmel megvárták, míg a futótársuk elkészül a ruházatával. Néhány perces csúszással elindult a mezőny.

A verseny valamely távját több, mint 70 fő választotta.
S a majdnem elkéső futó “meghálálta” a többiek türelmét: Domján Ferenc elsőként haladt át a képzeletbeli célvonalon. Hamarosan érkeztek a többiek is; kipirulva, s a terep nyomait magukon viselve.

domb futas 2

Eredmények:

Férfiak:
1 Domján Ferenc 1967 27:57
2 Fekete Zoltán 1974 28:07
3 Pénzváltó István 1960 28:49
Nők:
1 Bácsmegi Boglárka 1999 33:33
2 Kelő Sára 1966 35:21
3 Geráné Tapasztó Ágnes 1971 35:41

 

A rendezvényre számos településről érkeztek: Kecskemét mellett, Martfű, Jakabszállás, Tolna, Kerekegyháza, Albertirsa, Kiskunhalas, Budapest, Szeged, Helvécia, Tiszakécske, Lajosmizse.

Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben versenyen kívül, csupán a verseny hangulatában is lehetett teljesíteni a távot : az Óriáslépés-nek nevezett futamot Varga Andrea 5 alkalommal teljesítette! (33 induló közül ő volt aki legtöbb lépést tett az egészségéért; elmondása szerint az utolsó futam sikerült a legjobban). A rendszeresség mellett az sem mellékes, hogy a Kecskeméttől 200 km-re lévő Győrből érkezett.

A verseny legidősebb indulója a rendszeres résztvevő Tabajdi Józsi bácsi volt.

A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, Nedelmarket Kft. almáit, és a Mikulás ajándékait.
Remélik a szervezők, hogy a jövő évben még többen kezdenek el kocogni/futni a a Hírös Város Szabadidőközpontjában, és februárban máris jön a “Tél-űző”-futás!

Köszönet a további támogatóknak is: MOB, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Hírös Sport Kft. Cseh Pékség, Tiszta Formák Alapítvány, K.O. Autósiskola, Dunaitalker Kft.

 

Iustitia Egyesület

Kapcsolódó képek