menu

  • 2014.12.15.

Köszönetet mondott a kecskeméti városvezetés

Évek óta hagyomány Kecskeméten, hogy az év végén a város önkormányzata elismerését fejezi ki a város gazdasági életében meghatározó szerepet betöltő vállalkozások vezetőinek. Az eseménynek december 9-én kora este a Kecskeméti Főiskola GAMF kara adott otthont.

A gazdasági élet legmeghatározóbb képviselőit köszöntötte Kecskemét önkormányzata a GAMF kar aulájában. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, az önkormányzat támogatja az itt működő vagy ide települő cégeket. Bevonják őket a fontos infrastrukturális beruházások előszítésébe, de példaként hozta fel az oktatás területét is, ahol ma már célzottan, a helyi cégek igényeinek megfelelően képeznek szakembereket. A 2014-es év hamarosan véget ér, a polgármester pedig optimistán várja a 2015-ös évet is.

Novemberben 18.5 százalékkal több iparűzési adót fizettek be a kecskeméti vállalatok, mint tavaly. Ha a december is ilyen jól alakul, akkor az egész éves iparűzési adó bevétel elérheti a 7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jól érzik magukat és sikeresek a vállalkozások Kecskeméten. Ahol csaknem húszezer társas vagy magán vállalkozás működik, melyek nem csak a teremtett munkahelyekkel és adóforintjaikkal jelennek meg Kecskemét életében, hanem támogatják a kultúrát és támogatják a rászorulókat is.

Az elmúlt hat évben Kecskeméten több mint 300 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, és 6 ezer új munkahely létesült: nagyobb részt a járműiparhoz és beszállítói köréhez kapcsolódva. A város ezzel kiemelt járműipari központtá vált.

 

KTV

Kapcsolódó képek