menu

  • 2015.01.06.

Az év praxisa a Kárpát medencében

Még két hónapig, március 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, addig javasolhatja háziorvosát. 

A pályázat célja idén is az, hogy az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok állhatatos, áldozatos munkájára irányítsa a szélesebb nyilvánosság figyelmét határon innen és határon túl.

Ahogyan a pályázati kiírásban olvasható, egyének, de kollektívák- kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásaira is számítanak a szervezők.

Aki úgy dönt, hogy a tabiakhoz hasonlóan szeretné megajándékozni kedvenc háziorvosát egy elismeréssel, és esetleg hozzájuttatni „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjhoz, az 2015. március 10-ig írhatja meg, és küldheti be történetét a pályázat portáljára.

Tavaly szeptemberben ötödször dördült el a startpisztoly, és indult útjára „Az év praxisa a Kárpát – medencében„ pályázat.

A meghirdető, az Országos Alapellátási Intézet célja most is ugyanaz, mint a megelőző években. Helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét a határon innen és a határon túl.

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, tagjai: Becker Ágnes az MTVA szerkesztője, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Csuja Imre színművész dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, dr. Molnár Mária háziorvos, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Kásler Miklós, Dr. Kiss Róbert professzorok.

A sztorik értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolja a második körbe. A toplistás történeteket abc sorrendben olvashatják az érdeklődők, és az olvasók szavazatai döntik majd el a sorrendet.

A pályázat hivatalos weboldala  itt érhető el.

Az ajánlásokat 2015. március 10-ig várják a szervezők.

 

Kapcsolódó képek