menu

  • 2015.01.07.

A Karol Wojtyla Barátság Központ kilenc napig ételt osztott a főtéren

Ételosztást rendezett rászorulók részére december 24. és január 1. között a Karol Wojtyla Barátság Központ a Szenteste Alapítvánnyal, valamint a Porta Egyesülettel közös szervezésben Kecskemét főterén. 

Az ebédosztásban városunk elöljárói is részt vettek. Szokás szerint idén is Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, valamint Zombor Gábor egészségügyi államtitkár nyitotta meg az ebédosztást. Szenteste napján ők tették a finom falatokkal teli tányérokat a nehézsorsú emberek tálcájára.

Az ebéd elkészítését minden nap más cég vagy magánszemélyek felajánlásai tették lehetővé. Névadónk, atyánk, mesterünk, Szent II. János Pál pápa örökségét éltetjük tovább, amikor segítünk a nélkülözőknek, akik önerejükből nagyon nehezen jutnának élelemhez – mondta az eseménysorozat kapcsán Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója.

etelosztas2

Naponta mintegy háromszáz nélkülöző jelent meg a „wojtylások” sátrában, akik nem csupán testi, de lelki táplálékra is számíthattak a kilenc nap során. Keresztény felekezetek lelkipásztorai, munkatársai mondták el ünnepi gondolataikat, imádkoztak ebéd előtt a jelenlévőkkel, majd ételt osztottak. A katolikusok nevében dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, dr. Jeney Gábor, a Nagytemplom plébánosa, Bajkó Zoltán pálmonostorai plébános és Gál József, a Barátok templomának káplánja volt jelen egy-egy nap.

etelosztas3

Karácsony első napján Kuti József református elnöklelkész nyújtotta át az ételt a szegényeknek, de úgyszintén elfogadta a „wojtylások” meghívását Feczák László görög katolikus szervezőlelkész, Kis János evangélikus lelkész és Balázs Szilvia, a Hetednapi Adventista Egyház Kecskeméti Gyülekezetének képviselője.

Karácsonykor a Magyar Vöröskereszt munkatársai is részt vettek az ételosztásban, továbbá orvosi ellátásban részesülhetett, ruhaadományok között válogathatott, aki erre igényt tartott. Az ebédosztást támogatták: Frankó János vállalkozó, Király József önkormányzati képviselő, Nagypál Sándor, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda vezetője, Varga László vállalkozó, Rehák Róbert és családja, Holló Tibor vállalkozó, a Fodor család, Lovas József vállalkozó.

etelosztas4

A sátor további vendégei voltak: Falusi Norbert, Hörcsök Imre, Kriskó Dávid, Lévai Jánosné, Radics Tivadar, Sipos László, Süli Csontos Ottó önkormányzati képviselők, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Nánási Katalin, az egyik lakossági bank régióvezető-helyettese és munkatársai; dr. Provaznik Balázs, a polgármesteri hivatal családvédelmi osztályának vezetője.

etelosztas5

Az ételek elkészítésében önkéntesként részt vettek: Sík Mihály és Szabó István, valamint Domján Balázs és Nagy Ervin szakácsok; Molnár Zoltán és segítői, a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért (MÁK) nevű civil szervezet tagjai, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársai és gondozottai.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek