menu

  • 2015.01.20.

Újra két keréken a Petőfi Gyakorló Iskola

A Közlekedéstudományi Intézet és a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája együttműködik a 7-14 éves korosztály közlekedési nevelésének fejlesztésében.

A Petőfi Gyakorló ismét bővíti a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelési programját.

A tanév eleji kerékpáros versenyeket és a novemberi „Négy keréken” című autós projekt hetet, januárban a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) szakembereinek kísérletével folytatják.

A program, amely az alsó tagozatosoknak szolgált 3 játékos elméleti órával és egy gyakorlati foglalkozással, egy későbbi nagyobb szabású fejlesztés tesztelése a KTI részéről.

2 kereken

 

A közlekedési szakemberek óráin a Gyakorló Iskola pedagógusai hospitáltak és megbeszéléseken egyeztették a megvalósításra vonatkozó javaslataikat.

2kereken

 

A gyerekek interaktív anyagokkal és egy vadonatúj munkafüzettel dolgozhattak.

2kereken1

 

A délutáni közlekedési játékhoz, a szakemberek a tornacsarnokban állítottak fel egy komplex ügyességi és szabályossági pályát. Az iskola célja, hogy az itt tanuló gyerekek kortársaiknál ügyesebben, biztonságosabban közlekedjenek akár gyalogosan, akár járművel vesznek részt benne.

2kereken2

 

A biztonságos közlekedés témája 2 havonta jelenik meg az iskola életében és mindig egy kicsit másképp, más szemszögből világítva meg azt.

_RO_2595

 

A gyerekek érdeklődését fenntartva, élményszerűen tanulják a közlekedés minden vonatkozását ebben az iskolában.

 

Fotók: Iró Zoltán (KTI)

Kapcsolódó képek