menu

  • 2015.01.26.

Rajt az Alapvonaltól

Első alkalommal rendezte meg a IUSTITIA Egyesület az amatőr labdarúgók teremtornáját.

A rendezvény célja ugyanis az, hogy azoknak biztosítsanak játéklehetőséget, akik a bajnokságban nem vesznek részt: azaz olyan személyek léphettek pályára, akik a nemzeti és megyei bajnokságban (kivéve: megye III. osztály) nem igazolt játékosok.

A torna 8.30-kor kezdődött és délutánig meg sem állt a labda. A kezdeti bizonytalanságok után mindenki belemelegedett a játékba. A játék végig sportszerű keretek között zajlott: egyetlen kiállításra, sőt még sárga lap kiosztására sem került sor!

A torna megfelelt a kitűzött alapelvnek; amatőrök számára a szabályok maximális betartása mellett, jó színvonalú, élvezetes mérkőzések sorozatát kínálni. Dicséret ezért a résztvevő csapatoknak!

Sok meccs kiélezett küzdelmet, nagy harcot hozott. Sokszor az utolsó pillanatokban dőlt el a pontok sorsa, mely később még sokat nyomott a latba.

A tornán végig jó, egyenletes teljesítményt nyújtott a Kékfény FC csapata, mely veretlenül nyerte a tornát. Második helyen a Kecskeméti Játékvezetők csapata végzett, akik -elmondásuk szerint- felkészülésnek szánták a jövő heti tornára. Soha rosszabb főpróbát!
A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Magio Negra elnevezésű csapat állhatott, akik több éve együtt játszó baráti közösség.

 

A tornagyőztes Kékfény FC csapat

A tornagyőztes Kékfény FC csapat

A további sorrend:
IV: KÖD SZSC
V. EZI
VI. WANTED FC

A tornán 110 gól született, amelyből tizenhármat Mohácsi Máté szerzett, s ezzel kiérdemelte a “gólkirály” címet.
A torna legjobb kapusa a Játékvezetők csapatából Szentesi Zoltán lett.
A sok-sok futkosás a labda után, s elől kifárasztotta a játékosokat, de a kalóriapótlás sem maradt el. Igen bőséges babgulyást mindenki jóízűen fogyasztotta, elismerően szólt róla.

Valamennyi játékos elégedetten, bár kissé fáradtan indult haza e maratoni focicsatából.
Ennek ellenére máris többen jelezték: szívesen jönnek a következő tornára is.
A szervezők részéről semmi akadálya: TALÁLKOZZUNK 2015. FEBRUÁR 21-ÉN IS a “Szöglet-labdarúgó tornán”!

Részletek hamarosan az egyesület HONLAPJÁN.

Dr. Varga Tibor
IUSTITIA Egyesület

Kapcsolódó képek