menu

  • 2015.02.09.

Télűző Domb-futás

Február első szombatján Kecskeméten próbát tettek a rossz idő elűzéséből.

Míg pénteken zimankós, metsző szél fújt a városban, addig szombat délelőtt megenyhült az idő (bár a hőmérő csak 2 C-fokot mutatott!), a felhők eltűntek, s napsütésben lehetett teljesíteni a kitűzött távokat. (Az más kérdés, hogy a medve meglátta az árnyékát s gyorsan visszaosont a barlangjába…)

A szervezők az előző napi zord időjárás után izgalommal várták a verseny napját. A versenyközpont most az Egészségügyi Szakközépiskola aulája volt, mely kellemes ráhangolódást biztosított a versenyre.

A nevezés 9 órakor kezdődött, s az első negyedóra igen csendes volt. A szervezők már-már aggódva gondoltak arra, hogy valami megijesztette a futókat:
-Időjárás? – Igaz, hogy előző nap kemény volt az idő, de szombatra teljesen barátságossá vált. Ez nem lehetett ok.
-A táv? – A verseny hagyományos elemei közül ez az egy változott a 2015. évben, 10,6 km lett a verseny hivatalos távja. Ez annyit jelent, hogy 3 IUSTITIA kört kell teljesíteni a Domb és tó körül. Ez inkább kihívás, nem lehet probléma a rendszeres Domb-résztvevőknek.
-Éves nevezők? – Ez új szolgáltatás, mely még kevéssé ismert a futók között: saját szám, saját név, rajtszám-megőrzés, ingyenes indulás…

Amíg ezen gondolkoztak, szépen telt az idő. S 9.30 magasságában mintegy gongütésre elindultak az emberek. A szokásos törzsközönség mellett számos lelkes új futó is megjelent, egyre nőtt a létszám.
Legjobban azok jártak, akik ÉVES NEVEZÉST váltottak. Ők sorban állás nélkül, gyorsan megkapták a rajtszámukat. Ilyen nevezés a továbbiakban is váltható,  aki időben leadja az a következő alkalommal már a saját maga által választott szám alatt, választott névvel ellátott rajtszámot viselheti. A nevezés részletei a HONLAPON olvasható.

teluzo

Valószínűleg a hideg tette, de egy csöpp óvodás volt aki dacolt a hideggel: Sinkó Norbinak azonban nem kellett egyedül teljesíteni a távot. Ugyanis az alsó tagozatos indulók sportszerűségből jelesre vizsgáztak: Norbival -bemelegítésként- lefutották (de nem előzték meg!) a távot.

teluzo1

Az alsósok Domb-köre után indult a felsősök köre, illetve a verseny. No meg továbbra is volt lehetőség ÓRIÁS LÉPÉS-re. A múlt évi győztes Varga Andrea nemcsak résztvevőként, de toborzóként is debütált: vitte a családját is!

A hideg idő egy csepp gondot sem jelentett Szabó Milán Zsoltnak: a verseny 10,6 km-s távját 38;01 p-s idővel toronymagasan nyerte! További helyezések: 2: Szalóki Róbert 3: Galamb Csaba

A lányok versenyében Molnár Éva 50; 49p-s idővel diadalmaskodott. 2: Pászti Edit 3: Marosvári Márta.

Részletes (korcsoportos) eredmények s fotók a HONLAPON megtalálhatóak.

teluzo domb

A díjak átadásában közreműködött Szalai Éva marketing-igazgató, a Hírös Sport Kft. részéről.

A hideg megtette “jótékony” hatását: elfogyott több, mint 30 l tea és több kiló pogácsa. Természetesen nem maradt el a szokásos csokoládé, és müzli szelet sem.

A verseny távjáról megoszlanak az első vélemények: van akinek tetszik,  van aki a rövidebb /7km-s/ távot hiányolja.

A szervezők igyekeznek a futók érdekeit messzemenőkig figyelmbe venni: ebben az évben a pontverseny hivatalos távja ugyan a 10,6 km; de aki ezt soknak találja indulhat 7 km-en is.

A szervezők köszönik a támogatók hozzájárulását, akik segítettek a színvonalas lebonyolításban: Fornetti Kft., Cseh Pékség Kft. MOB, EMMI. Valamint köszönik annak a magánszemélynek /Sári Tibor/ a felajánlását, aki támogatásra méltónak találta versenyüket!

Addig is készülnek a következő Domb-futásra: mely április 4-én lesz,  a “Szeszélyes Domb-futás”!

A következő eseményeken találkozhatsz velük: február 22. Yours Trulli, március 1: “Facipő”-futás

 

Mindenkinek jó pihenést, kellemes feltöltődést kívánnak a Szervezők

Dr. Varga Tibor
IUSTITIA Egyesület

Kapcsolódó képek