menu

  • 2015.02.20.

A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. 52 új buszt vásárolt

A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK Zrt.) több mint 3,5 milliárd forintért 52 új Volvo autóbusz vásárolt, 18-at a kecskeméti üzemegység számára – mondta Fekete Antal, a DAKK Zrt. vezérigazgatója pénteken Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Fekete Antal hangsúlyozta: 18 autóbusz Kecskemét 50 kilométeres körzetében az elővárosi közlekedést segíti, figyelemmel a Mercedes-Benz kecskeméti gyárába bejáró dolgozókra. A vezérigazgató adatai szerint a gyár indulása óta 1,5 millió kilométerrel nőtt a kecskeméti agglomerációban a menetrendszerű buszok által megtett út.

A vezérigazgató kiemelte, hogy az átadott autóbuszok környezetkímélő, euro 6-os motorral rendelkeznek, így hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a DAKK Zrt.-t a város fontos stratégiai partnerének nevezte. Utalt arra, hogy a város saját beszerzéssel is hozzájárul a közlekedés fejlesztéséhez, az általuk uniós pályázati segítséggel vásárolt buszokat is a DAKK-kal közösen működtetik.

MTI fotó: Ujvári Sándor

MTI fotó: Ujvári Sándor

A száz százalékban állami tulajdonban lévő DAKK Zrt. megalapításával tavaly közös irányítás alá került Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye helyközi és helyi közösségi közlekedése.

A DAKK Zrt. összesen több mint 900 autóbuszt üzemeltet 2700 munkavállalóval.

 

MTI

Kapcsolódó képek