menu

  • 2015.02.26.

Új helyre költözött a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Befejeződött Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének otthont adó Deák téri épület korszerűsítése és akadálymentesítése.

A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik. Kedden délután tartották a projekt zárórendezvényét.

Mostantól a Deák tér 5. szám alatt működik a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve.

A rehabilitációs és a rokkantsági ellátásra szorulók szakértői vizsgálata és minősítése zajlik itt, ezen a két szinten. A közel félszáz négyzetméteren található az ügyféltér, a váróterem, négy orvosi rendelő és a szakértői szobák, valamint az irodai helyiségek. A korszerűsítési projekt zárórendezvényén a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója mondott beszédet.

„A megváltozott munkaképességűek a munka világába való bekapcsolódásának az első lépése ez a korszerűsítés, hiszen maximálisan segíti a komplex vizsgálatoknak az elvégzését akadálymentes környezetben. Teljesen korszerűsített épületben, megfelelő vizes blokkokkal, parkolóhellyel tudtuk kialakítani a várakozó és a vizsgáló helyiségeket” – nyilatkozta Farkasné Farkas Gyöngyi, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója.

Ha a vizsgálatoknak elkészülnek az eredményei, akkor a rehabilitálhatóaknak a további segítséget a kormányhivatalokon keresztül biztosítják – hangzott el a projektzárón. Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a megye legkiválóbb szakigazgatási szerve a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv.

„Itt egy nagyon jól szervezett munka folyik, az orvosok nagyon jó munkát végeznek; ennek köszönhető, hogy nincs ügyhátralékuk. A többi szakigazgatási szervnél is nagyon komoly munka folyik, de az átlaghoz képest ők jóval magasabban vannak ezen a területen. Mindig dicséretet kapunk. Most arra készülünk, hogy más megyéknek segítsünk be, hogy az ő hátralékuk is csökkenjen” – fogalmazott Kovács Jenő kormánymegbízott.

A vendégeket a rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója, dr. Macsári Mária tájékoztatta a részletekről, és ő mutatta be a megújult intézményt.

Az Új Széchenyi Terv keretében 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és informatikáját. A programot az Európai Unió is támogatja. A Bács megyei beruházás értéke 120 millió forint.

 

KTV

Kapcsolódó képek