menu

  • 2015.02.27.

A szülői drogprevencióról

Két Bács-Kiskun megyei rendőr az egyik régiós rádióban adott információt az új szülői drogprevenciós programról.

Kecskeméten 2015. február 26-án az egyik régiós rádió műsorának aktuális témája a designer drogokkal kapcsolatos bűncselekmények és azok megelőzésének lehetőségei voltak. Ennek aktualitása a közlemúltban bírói szakba került kecskeméti designer drogterjesztői hálózat elleni eljárás.

Meghívott vendégként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai: Farkas Tímea r. őrnagy a Vizsgálati Osztályt, valamint Váróczi-Bakos Rita r. őrnagy a Bűnmegelőzési Osztályt képviselte.

A műsor hangsúlyozottan foglalkozott az új szülői drogprevenciós program részleteinek ismertetésével, továbbá azzal, hogy tudatosuljon a rendőrség a szülőkre és a családokra kiemelt partnerként tekint a kábítószer-bűnözés megelőzésében.

Az új program célja, hogy minden 12-18 éves gyermeket nevelő szülő közvetlen, személyes tájékoztatásban részesülhessen azáltal, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéhez tartozó hét rendőrkapitányságon egy-egy drogprevenciós összekötőt választottak ki, akiknek elérhetőségéről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/drogprevencios-osszekotok honlapon kaphatnak információt.

police.hu

Kapcsolódó képek