menu

  • 2015.03.02.

Ötezer rászoruló családnak visz élelmiszert a DHL Freight

A DHL Freight Magyarország elsőként csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében 72 tonna élelmiszert juttat el a rászorulókhoz országszerte. 

A jelentős mennyiségű adomány hozzávetőleg ötezer hátrányos helyzetű család, vagy rászoruló ember élelmezési gondjainak enyhítéséhez járul hozzá Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyében.

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy mennyiségű élelmiszer adomány elszállításához kért segítséget. A DHL Freight Magyarország három, egyenként 24 tonna rakományt szállító kamionnal juttat el 72 tonna adományt a Szeretetszolgálat Győrben, Miskolcon és Kecskeméten található regionális központjaiba, ahonnan több városba is továbbítják majd az élelmiszert. A nagyszabású segélyakció áprilisig tart.

Burgonya érkezik a településre

Burgonya érkezik a településre

„A jelentős mennyiségű élelmiszer adomány útjának megtervezése és logisztikája testhezálló feladat a DHL Freight számára. Nagyon örülünk, hogy a Máltai Szeretetszolgálat partnereként részesei lehetünk egy ilyen fontos kezdeményezésnek – bízunk benne, hogy kiterjedt hálózatunk és egyedülálló erőforrásaink révén a jövőben is támogathatjuk majd tevékenységüket, hogy a távolság ne jelentsen akadályt a segítségnyújtásban” – mondta el Kulcsár Attila, a DHL Freight Magyarország értékesítési- és marketingigazgatója.

– Az élelmiszer adomány eljuttatása az ország különböző nagyvárosaiba komoly segítséget jelent – szögezte le Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. – A szállítási költségek miatt a karitatív szervezetek arra kényszerülnek, hogy az adományokat, ha csak lehet, helyben használják fel. Ha nagyobb mennyiségű élelmiszerhez jutnak hozzá, akkor a szállítás gazdaságos megszervezése jelent komoly kihívást, a DHL Freight felajánlása azonban lehetővé tette, hogy az ország egymástól távol eső településein is segítsünk.

A Máltai Szeretetszolgálat kiterjedt hálózattal rendelkezik, az ország 350 pontján segíti a rászoruló családokat, az idős, fogyatékkal élő és hajléktalan embereket.

 

DHL – A világ vezető logisztikai vállalata

 A DHL a logisztikai ágazat globális vezető vállalata, „A világ logisztikai szolgáltató vállalata.” A DHL a nemzetközi expressz szállítmányozás, a tengeri, légi, közúti és vasúti szállítás, a szerződéses logisztika és a nemzetközi csomagküldés területén kínál szolgáltatásokat ügyfeleinek. Több mint 220 országot és régiót lefedő globális hálózata, valamint 315 ezer, a világ különböző részein tevékenykedő munkatársa optimális szolgáltatásokkal és helyi körülmények ismeretében szolgálja ki az ügyfelek ellátási lánccal kapcsolatos igényeit. A társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett DHL fontosnak tartja a klímavédelem, a katasztrófa-elhárítás és az oktatás támogatását.

A DHL a Deutsche Post DHL vállalatcsoport tagja. A csoport 2013-ban több mint 55 milliárd eurós forgalmat bonyolított.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb karitatív szervezete. Segíti a rászorulókat, a fogyatékkal élőket, a bajba került családokat, az időseket, és az otthonukat veszített embereket. Alapelve, hogy segíteni csak jól szabad. Azt adja, amire a bajba jutottaknak leginkább szüksége van, így a Szeretetszolgálat csináltatott először szemüveget hajléktalan embereknek, nyitotta meg az ország első tolókocsijavító műhelyét, és indította útjára a befogadó falu programot.

 

Kapcsolódó képek