menu

  • 2015.03.10.

A spanyol nagykövetet fogadta Kecskemét polgármestere

Pénteken délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere a Városházán fogadta José Ángel Lopez Jorrin spanyol nagykövetet, Antonio Pérez-Hernández kulturális tanácsost, valamint a Budapesti Cervantes Intézet igazgatóját, Rosa Sánchez-Cascadot.

A találkozón – melyen dr. Homoki Tamás alpolgármester is részt vett – a Bolyai János Gimnázium Kecskeméten igen nagy népszerűségnek örvendő két tannyelvű oktatásának folytatása volt az egyik központi téma.

A kormány déli nyitását nézve szintén fontos a spanyol nyelv, hisz Dél-Amerika spanyol ajkú. Továbbá szóba került az is, hogy Kecskemétnek nincs partnervárosa Spanyolországban, viszont a kulturális, gazdasági kapcsolatok elindításához ez alapot adhatna.

Spanyolország Budapestre akkreditált nagykövete Kecskeméten részt vett a magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumok országos találkozóján is, melynek idén városunk adott otthont.

A kétnapos eseményre mintegy 200 diák érkezett a városba az ország különböző részeiről. A kecskeméti Bolyai János Gimnáziumon kívül Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben működik magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumi oktatás.

forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek