menu

  • 2015.03.18.

Pénteken megnyílnak a MÓRA-MESEBIRODALOM kapui

Megnyílnak Móra mesebirodalmának kapui Kecskeméten: a CIFRAPALOTA új kiállításán az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy március 20-án, pénteken délelőtt 11 órakor birtokba vehessék a gyermekek a varázslatos tárlatot.

mora mese_Page_1mora mese_Page_2

A kis bice-bóca már letelepedett a kemence padkájára a messzelátó mellé, a papírerdő fájának levelei ezerszínbe borultak, Panka elfoglalta helyét kedvenc hintáján, a Vadember pedig lepkehálóval szappanbuborékra vadászik- lassan tehát minden készen áll a gyerekek fogadására a szegedi Móra Ferenc Múzeumtól érkezett új mesekiállításán. A tárlat egy igazi interaktív gyermekbirodalom: a vidám színek, a faodúba rejtett társasjátékok, az olvasósarok, a betűtészta-paradicsom nem csak a legkisebbeknek, hanem a felnőtteknek is izgalmas kalandokat ígér péntektől.

mora3

A tárlat célja, hogy Móra Ferenc bájos, megmosolyogtató, ugyanakkor sokszor elgondolkodtató és megindító idézetein keresztül, játékosan ismertesse meg a gyermekekkel a legendás költő utánozhatatlan személyiségét és kultikus műveit. A birodalomban két szereplő vezeti végig a kalandokra éhes látogatót: a falakon Panka, Móra Ferenc lánya, és a Vadember, Móra imádott unokája bukkan fel újra és újra.

mora4mora2

A kiállítás rendhagyó megnyitóján felnőttek és gyermekek együtt mesélnek majd Pankáról, a vendégek pedig a kis bice-bóca tiszteletére mákos kalácsot és kökénylekváros buktát is kóstolhatnak. A rendezvényen jelen lesz a Vadember lánya, Móra Ferenc dédunokája: VÉSZITS ANDREA.

mora

A kiállítást március 20-én, pénteken 11 órakor nyitják meg a Cifrapalota egyik izgalmas földszinti beépített kiállítóterében.

A vendég-kiállítás kurátora: Rostás Mónika, a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársa

 

Kecskeméti Katona József Múzeum

 

Kapcsolódó képek