menu

  • 2015.03.18.

Víz Világnapja a Kecskeméti Fürdőben

A Víz Világnapján sokszínű és érdekes programokkal várják a Kecskeméti Fürdőbe kilátogató vendégeket 10 és 16 óra között. 

 2015. március 22. vasárnap, 10-16 óráig

A programokon a Fürdő vendégei számára a részvétel ingyenes!

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.

A Kecskeméti Fürdőben több programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A kisebbeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek, ahol lehetőség lesz dekor gumiból és csipeszből vízi élőlények készítésére, valamint origami technikával vizes állatok hajtogatására, és ki lehet próbálni a nemezelést és a fonást is. A gyerekek olyan vízhez kapcsolódó mesefilmeket is nézhetnek majd, mint a Kis hableány, Némó nyomában, Nagy ho-ho-horgász, Vízipók csodapók.

A nagyobbak összemérhetik gyorsaságukat a csúszdákon, és medencei ügyességi feladatokban is kipróbálhatják magukat. A bátrabbak a DeepAir Diving Club oktatóink segítségével megismerkedhetnek a búvárkodás alapjaival, és ingyenes próbamerülésen vehetnek részt a 25 méteres medencében. Akik kevésbé aktívak, kitölthetik a „víz-kvíz” kérdőívet, amellyel értékes ajándékokat lehet majd nyerni.

10 és 16 óra között a Fürdő előterében a Szentkirályi Ásványvíz Kft. munkatársai legújabb ízesített ásványvizüket mutatják be, amit meg is lehet kóstolni. A programokon meghívott kecskeméti díszvendégek is részt vesznek majd.

Mindenkit sok szeretettel várnak!

KF_a viz vilagnapja_A3

Kecskeméti Fürdő

Kapcsolódó képek