menu

  • 2015.03.23.

Szemereyné Pataki Klaudia nyitotta meg az új bankfiókot

Pénteken délután városunk gazdasági életének prominensei jelenlétében nyitotta meg a Budapest Bank új bankfiókját Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere; Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója; és Horváth Attila fiókvezető.

Az eseményen részt vett Gaál József alpolgármester is.

Budapest Bank új bankfiókját a Nagykőrösi u. 2. szám alatt, a Centrum Áruház tömbjében nyitotta meg. A Budapest Bank alapítása óta, több mint 27 éve van jelen Kecskeméten. A kecskeméti bankfiók 2015-ben a Rákóczi útról a Nagykőrösi út 2. szám alá költözött, a korábbinál központibb, frekventáltabb, könnyebben megközelíthető helyszínre. Az új bankfiók tágasabb ügyféltérrel, barátságos hangulatú, modern belső kialakítással, diszkrétebb ügyintézést biztosító ügyfélpultokkal várja ügyfeleit. “A fiók próbálja azokat az értékeket tükrözni, ami meggyőződésünk szerint a Budapest Bankról is szól: átlátható, emberbarát, egyszerű és jól működik.” – mondta Zolnai György.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kijelentette, hogy a város vezetése is bízik abban, hogy elmúlt huszonhét év tapasztalatait felhasználva, valamint azt a lendületet is figyelembe véve, amely Kecskemét, a térség és a régió gazdasági életében tapasztalható, rendkívül sikeres működés előtt áll a ma megnyitott fiók. – Bízom benne, hogy az itt megjelent vállalkozók, vállalkozások is megtalálják azokat a lehetőségeket a finanszírozás területén, amelyek segítik mindennapi munkájukat, és azt az ugrásszerű lendületet, amelyet városunk és a régió az elmúlt években az önök segítségével felmutatott, teljesített, azt legalább ilyen szinten tudjuk tovább folytatni – mondta el az ünnepélyes szalagátvágás előtt a polgármester-asszony.

A nyitóünnepségen elhangzott, hogy a Budapest Bank 1987-ben, a kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre, az első három hazai kereskedelmi bank egyikeként. A pénzintézet több mint 25 éve működik Budapest Bank néven. A nyolc magyarországi nagybank egyikeként teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a lakosság és a vállalatok – ezen belül főként a kis- és középvállalkozások – számára. Országos hálózata mintegy 100 bankfiókból áll.

A Budapest Bank csoport főbb tagjai a bank 100%-os tulajdonú leányvállalatai: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt., és a Budapest Lízing Zrt. 2014 végén a bankcsoport összesen mintegy 2800 főt foglalkoztatott a leányvállalatokkal együtt. A GE 1995-ben szerzett részesedést a bankban, tulajdonrésze fokozatos növelésével 100%-os tulajdonosává vált, szilárd pénzügyi hátteret biztosítva a pénzintézet számára. A GE Capital 2015 februárjában megállapodást írt alá a Budapest Bank eladásáról a Magyar Állammal, a tulajdonosváltásra várhatóan az év második felében kerül sor.

 

forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek