menu

  • 2015.03.26.

Adománygyűjtés a kecskeméti mélyszegények részére

Kecskemét legrosszabb körülmények között élő lakóit a KÉSZ Csoport is támogatja.

Több hónapra elegendő tartós élelmiszer, valamint bútorok, háztartási gépek és rengeteg ruha gyűlt össze a kecskeméti mélyszegény réteg megsegítésére. A kezdeményezés a Facebookon indult, néhány hónapja, mára pedig több ezren csatlakoztak a támogatókhoz. A kezdeményezést a kecskeméti telephellyel is rendelkező KÉSZ Csoport is támogatja.

A városban közösségi alapon szerveződött Védőháló Karitatív Egyesület egyre növekvő létszámú önkéntesei gyermekvédelmi dolgozókkal, családgondozókkal, védőnőkkel együttműködésben kutatják fel a nélkülözőket, éhezőket, fagyoskodókat. Az önkéntesek a közösségi média segítségével szerveződnek. A KÉSZ Csoport is csatlakozott az Egyesület által kezdeményezett gyűjtési akcióhoz, melynek köszönhetően rengeteg mélyszegény sorban élő család kapott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, pelenkát, ruhát, de bútorok, egy mosógép, egy centrifuga és egy tűzhely is új gazdára lelt.

adomany

A KÉSZ Csoport számára mindig is kiemelt fontosságú volt a társadalmi felelősségvállalás. Egyik központi telephelyük Kecskeméten található, ezért is csatlakoznak a nemrégiben indult kezdeményezéshez, amelynek célja a városban élő mélyszegény réteg támogatása. „Nagyon fontos számunkra, hogy segítsünk, ahol csak tudunk. Megmutattuk, hogy milyen ereje van az összefogásnak, a csapatnak. Nagyon sok mindent gyűjtöttünk a mélyszegények számára, és biztos vagyok benne, hogy minden a legjobb helyre került” – hangsúlyozta Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs szolgáltatások üzletágvezetője.

A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 32 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

A Védőháló Karitatív Egyesületről:
Az Egyesület célja a kecskeméti mélyszegény, kisgyermekes családok segítése. Már rengeteg család mindennapjait tették élhetőbbé adománygyűjtő akcióik segítségével.

A kecskeméti mélyszegényekért Facebook-csoport 2014. szeptember 28-án alakult, jelenleg több mint 960 aktív tagja van, számuk napról-napra ugrásszerűen emelkedik. Főként kecskemétiekről van szó, de sok környékbeli, fővárosi és külföldi érdeklődő is van. A csoport sajátossága, hogy mindig konkrét kéréseket tárnak a tagok elé – megőrizve a rászoruló személyazonosságát és méltóságát – akik célzottan nyújtanak segítséget.

Mivel a Facebook kereteit kinőtték, ezért aktivistáik kemény magja és a céljaikkal szimpatizálók tábora megalakította a Védőháló Karitatív Egyesületet. Céljuk Kecskeméten egy adománybolt létrehozása, ahol elsősorban mozgáskorlátozottak, hátrányos helyzetűek és önkéntesek végeznék a munkát.

A tagok többek között Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke, Libor Zoltán önkormányzati referens, Gál Zita újságíró, Szabadi Tamás teherfuvarozó, Bajáki Zsanett és Gémes Ildikó a média területéről, továbbá a mozgáskorlátozottak képviselői és több nyugdíjas családgondozó, védőnő.

 

Kapcsolódó képek