menu

  • 2015.03.31.

11. Drogmentes Magyarországért Országos Konferencia

A 11. Drogmentes Magyarországért Országos Konferencián számos előadó között fellépett Dr. Bakanek György, aki a pedagógusok és a szülők szerepvállalásáról tartott előadást. 

A mai világban kiemelkedő szerepe van a szülőknek és a pedagógusoknak abban, hogy a gyerekeket távol tartsák a drogoktól. Fontos, hogy a szülő és a tanár az igazságot mondja a drogokról és úgy, hogy a gyerek is megértse, hogy milyen rossz hatásai vannak a kábítószereknek. Erről tartott előadást Dr. Bakanek György a konferencián megjelent tanároknak.

A doktor úr 35 éves sportorvosi tapasztalatának köszönhetően olyan tudással rendelkezik amellyel kielégítő választ adott minden résztvevő kérdésére. Dr. Bakanek György a dopping nélküli legális fizikai és szellemi teljesítmény növelés szakértője. Nagy figyelmet szentel annak, hogy a sportolók a teljesítmény növelés végett ne illegális, káros szerekhez nyúljanak.

Ezenkívűl a résztvevőknek Dr. Hermon Miranian – addiktológus és belgyógyász szakorvos beszélt a dizájnerdrogokról, és, hogy milyen veszélyeik vannak.

Majd ezt követte Tóth Cecília – Fitness Magyar Bajnok, aki a sport szerepéről beszélt, és arról, hogy milyen fontos, hogy egy gyereknek legyen egy célja ami felé halad és így jóval kisebb az esélye annak, hogy kipróbálja a káros szereket.

Németh Gergő a Drogmentes Magyarországért Mozgalom Elnöke a prevencióról mint megoldásról beszélt. Elmondta, hogy a Mozgalomnál úgy tartják, hogy az igazi megoldást az nyújtja ha megtudjuk az igazságot és már eleve nem nyúlunk a drogokhoz.

Végül egy Narconon programon végzett fiatal felnőtt tartott beszámolót arról, hogy milyen szörnyű volt az élete akkor amikor drogozott, és, hogy hogyan sikerült a Narconon Drogrehabilitáló Központ segítségével leszoknia a drogokról, és tiszta maradni utána.

A Konferencia végén a tanárok örömmel vitték el az oktató csomagokat, melyekkel ők is bemutathatják az igazságot a drogokról és ezáltal elérni, hogy minimális legyen a drogokat kipróbálók aránya Magyarországon. 

Kapcsolódó képek