menu

  • 2015.04.01.

Mintegy 700 millió forintos fejlesztési projektet zárt a Knorr-Bremse

Mintegy 700 millió forintból fejlesztett elektronikus fékvezérlő rendszert a Knorr-Bremse a Budapesti Műszaki Egyetemmel konzorciumban, amelyhez 485 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a vállalat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 2012-ben indult projekt során egy elektronikusan vezérelt, elsősorban nehéz haszonjárművekben alkalmazható fékrendszer prototípusa készült el. A legnagyobb hozzáadott érték a projektben az új, modell alapú tengelyterhelés-meghatározás és szabályozás, valamint szabályozási eljárás, amire elsősorban a haszongépjárművek biztonságát szabályozó új uniós előírások miatt volt szükség – írja a vállalat.

A kifejlesztett termék prototípusa olyan műszaki újdonsággal rendelkezik, amely befolyásolja a Knorr-Bremse termékportfóliót és a vállalatcsoport termékstratégiáját is – hangsúlyozzák a közleményben.

A cég közel 20 éve van jelen Magyarországon, a vállalatcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat budapesti és kecskeméti telephelyein.

A nyilvános cégadatok szerint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. értékesítési árbevétele 2013-ban 39,8 milliárd forint volt, 400 millióval meghaladva az egy évvel korábbit. A cég 6,4 milliárd forint adózott eredményt ért el 2013-ban, a 2012-es 3,5 milliárd forint után.

A Knorr-Bremse a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereinek vezető beszállítója, termékeivel ellátja a világ összes nagy gyártóját. A cég gyártó-, értékesítő és szervíz bázisai közel 30 országban, több mint 90 telephelyen vannak jelen.

 

MTI

Kapcsolódó képek