menu

  • 2015.04.10.

15 bemutató lesz a következő évadban a kecskeméti Katona József Színházban

Sajtótájékoztatón jelentette be Cseke Péter, hogy a 2015/16-os évadban tizenöt bemutató lesz a Katona József Színházban.

Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban, amely során új játszóhellyel bővül a teátrum – jelentett be Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Fotó: Komlós József

Fotó: Komlós József

A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László–Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ – mondta a direktor.
Hozzátette: a harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz.
Cseke Péter kiemelte, hogy Shakespeare Hamletjét akkor állítják általában színpadra, amikor a címszereplő eljátszására megtalálják a megfelelő színészt; ezúttal Hamlet szerepét Porogi Ádám alakítja.
Az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.

A direktor kitért arra, hogy szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabjának a bemutatójával nyitják meg az Új Kelemen László Kamaraszínházat.
Az igazgató szerint a régi mozi épületének átépítésével egy új bemutatóhellyel bővül a színház, amelyben 150-180 nézőt is le tudnak ültetni.
Az új játszóhelyen az első évadban kizárólag magyar darabokat állítunk színpadra – mondta, hozzátéve, hogy a színház balett-tagozatának előadásai is az új játszóhely színpadán lesznek láthatóak.

Cseke Péter hangsúlyozta, hogy a Ruszt József Stúdió Színházban Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn, valamint Harling Acélmagnóliák című darabját mutatják be.

A bérletszünetben Mathiász Jánosnak, a világhírű szőlőnemesítőnek emléket állító darabot fognak bemutatni.

Cseke Péter fontosnak nevezte azt, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is eljuthassanak színházba, ezért két ingyenes előadást is szerveznek a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok gyermekei számára.

A 2015/16-os évad kecskeméti színházi bemutatói
NAGYSZÍNHÁZ:
Barta Lajos: Szerelem – 2015. október 9.
Tolcsvay L.- Müller P.: Isten pénze – 2015. november 20.
M. Camoletti: Boeing, Boeing – 2016. január 8.
W. Shakespeare: Hamlet – 2016. február 12.
Pierre Beaumarchais: Figaró házassága – 2016. április 22.

Gyermek és ifjúsági bemutatók
Ulrich Hub-Mericske Zoltán: Nyolckor a bárkán – 2015. október 14.
Szemenyei J. – Vecsei M.: Óz – 2016. március 2.

Bérletszünetben:
Ezerjó – Mathiász (munkacím) – 2015. október 18.

ÚJ KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ:
Illés zenekar – Szente Vajk: Tied a világ! – 2015. szeptember 21.
Örkény István: Tóték – 2015. november 6.
Fazekas István: A megvádolt – 2016. január 15.
Csokonai V. M.: Dorottya – 2016. április 8.
Spartacus – Balett – 2016. április 29.

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ:
Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn – 2015. november 13.
R. Harling: Acélmagnóliák – 2016. február 19.

 

MTI

Kapcsolódó képek