menu

  • 2015.04.16.

Adomány a csecsemőosztálynak

Szerdán délelőtt a CabTec Kft. kecskeméti telephelyén üzemlátogatással egybekötött adományozási ceremóniára került sor – melyen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony és Gaál József alpolgármester is részt vett.

Az üzemlátogatással egybekötött rendezvényen a kórház részéről dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos vette át az adományt a CabTec kecskeméti telephelyének ügyvezetőjétől: Berta Tibortól.

A CabTec AG a világ egyik vezető kábel- és szerelvényszerelő vállalata, termékeit számos iparágban – többek között a high-tech-, autó-, vasút- és egészségügyi iparban is – széles körben felhasználják. A kecskeméti telephellyel működő svájci vállalat a 2015. évben a társadalmi felelősségvállalás keretében kiemelt jelentőséget tulajdonít a Bács-Kiskun megyei kórház csecsemő- és gyermekosztály támogatásának, ezért az idei évben 1.000.000 Ft adománnyal segítik színvonalas működésüket.

Célunk, hogy hosszú távú támogató együttműködés alakuljon ki az intézménnyel, amely a régió kiemelkedő egészségügyi ellátó központja a beteg gyermekek számára. – mondta el Berta Tibor, a CabTec kecskeméti telephelyének ügyvezetője.

Fotó: Banczik Róbert

Fotó: Banczik Róbert

Szemereyné Pataki Klaudia üdvözlő beszédében köszönte meg a cég társadalmi felelősségvállalását, majd az üzemlátogatás befejezéseként részt vett a “Hónap dolgozója” díjak átadásában is.

A cégcsoport több mint 10 ezer árucikket tartalmazó kínálatot nyújt az autóülés- kábelezéstől, a fröccsöntéssel bevont fékkábel érzékelőn, nagyteljesítményű mikroszkópon, robotkábelezésen, a lézeres vágási technológia területén, valamint a computer tomográfián át a vasútipari alkatrészek és berendezések gyártásáig. A világszerte több mint 1100 főt foglalkoztató vállalat folyamatosan növekvő forgalma 2014-ben elérte az 53 millió eurót. A cégcsoportot 1973-ban alapították a svájci Rotkreuzban.

A CabTec AG Magyarországon két telephelyen, Kecskeméten és Szekszárdon van jelen és több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat. A két üzem 2010 óta egy jogi társaságként, CabTec Kft. néven működik. Kecskeméten az ipari és high-tech vevők, míg Szekszárdon elsősorban az autóipari ügyfelek igényeit elégítik ki széleskörű termékkínálatukkal. 2014-ben a magyarországi vállalat elnyerte a Business Superbrands© címet, amely a minőséget, megbízhatóságot és csúcsteljesítményt jelképezi.

2012-ben a vállalatcsoport a kínai piac kiszolgálására Shanghai közelében, Suzhou városában indította el termelését.
A kecskeméti telephelyet 1996-ban alapították, ma már közel 500 fő dolgozik a Bács-Kiskun megyei székhelyen, míg szekszárdi gyáruk Tolna megye egyik legjelentősebb munkáltatójaként több mint 500 főt foglalkoztat. A kecskeméti üzem 2014. évi árbevétele 9 milliárd forint volt, míg a szekszárdi gyáré 7 milliárd forint. A Dél-Alföldi régióban árbevétel alapján a vállalat 2013-ban a 35. helyet foglalta el a régiós vállalati rangsorban, ezen belül pedig Bács-Kiskun megyében a 17. helyet, export árbevétel alapján pedig a 3. helyet.

A cég folyamatosan fejlesztette és bővítette magyarországi telephelyeit, a 2014. évben Szekszárdon összesen félmilliárd forint értékben hajtott végre beruházást, mellyel több mint 100 új munkahelyet teremtett. A cég a már meglévő két üzemcsarnoka mellé egy újabb, 3000 m2-es csarnokot hozott létre, ahol a gyártás 2014. szeptemberében kezdődött meg. A beruházás értéke háromszáz millió forint volt, amit teljes egészében önerőből finanszírozott a vállalat. A cégcsoport a tavalyi évben további száznyolcvan millió forint értékben fejlesztette gépparkját hazánkban.

Kecskeméti gyáruk 2014-ben a megnövekedett vevői igények kiszolgálására egy 1.900 nm nagyságú külső csarnokkal bővítette termelési területét. Az oktatás területét kiemelten kezelik, ezért duális partnerként 3 középiskolás diáknak és öt főiskolai hallgatónak biztosítanak szakmai gyakorlati lehetőséget.

Vállalatunk az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett Kecskemét város kulturális életének támogatására. A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Bozsó Gyűjteményt támogatjuk minden évben, népszerűsítve munkavállalóink körében is a rendezvényt. A kecskeméti Katona József Színházban minden évben megrendezésre kerülő ESTem Gála legjobb férfi epizodista díját cégünk szponzorálja és adja át a rendezvényen. – emelte ki Berta Tibor.

 

kecskemet.hu

 

Kapcsolódó képek