menu

  • 2015.04.16.

Elkezdődik a kormányhivatal központi épületének energetikai felújítása

A napokban megkezdődik a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal központi épületének energetikai felújítása. 

A kivitelezői szerződést április 14-én, kedden írták alá. A beruházásra mintegy 736 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a kormányhivatal. A homlokzat teljesen megújul; a bézs, a piros és a zöld színek köszönnek majd vissza. Kicserélik a nyílászárókat, és az irodákban elkészül a fűtés-, illetve hűtéskorszerűsítés.

Őszre új arculatot kap a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A napokban megkezdődik ugyanis a központi épület energetikai felújítása. A projektnyitón elhangzott: a 45 évvel ezelőtti állapotok uralkodnak a házon; a megépítés óta semmilyen nagyobb javítást, átalakítást nem végeztek.

„Óriási költségeink vannak az épület fűtésénél, energetikájánál, világításánál; a hűtésről már nem is beszélve. Itt nyáron meg lehet gyulladni, bár már egy-két helyen van klíma, de óriási költséggel lehet hűteni ezt a házat. Ez a felújítás egy nagyon régóta várt felújítás” – hangsúlyozta Kovács Ernő kormánymegbízott.

A KEOP pályázaton Bács megyei vállalkozás, a kiskunhalasi Modinvest Kft. nyert. Az ügyvezető, ifjabb Németh Miklós beszélt a tervek részleteiről. „A homlokzat újul meg teljesen, a burkolata eltűnik, vagyis a kerámia burkolat és a kismozaik burkolat. Egy homlokzati fal-lemez burkolatot fog kapni” – mondta.

A tervezett energetikai korszerűsítés során az épület homlokzatai utólagos hőszigetelést kapnak, a lapostetők vízszigetelése is megújul, valamint kiegészítő hőszigetelés készül a tetőkön is. A homlokzati nyílászárók műanyag tokszerkezettel, külső oldalon alumínium burkolattal készülnek. A fejlesztés során két fűtési rendszert, egy meleg vizes, valamint egy levegő-levegő hőszivattyús rendszerűt építenek ki.

A részletes tájékoztatót követően megtörtént a kivitelezői szerződés aláírása. Öt hónap múlva egy városképet is szépítő új épülettel gazdagodik Kecskemét.

 

KTV

Kapcsolódó képek