menu

  • 2015.04.29.

Nagy sikerrel zárult a vállalati tanácsadás program a Dél-alföldi régióban

A program sajtónyilvános záró-rendezvényét 2015. április 28-án, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében rendezték meg, ahol a résztvevők tájékoztatást kaptak a pályázatok tapasztalatairól.

A KAVOSZ Zrt. által vezetett Konzorcium – a sikeres pályázatot követően – 2012. április 2-án kezdte meg Támogatásközvetítőként a működését az Dél-Alföldi régióban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A programban kihelyezhető 627 millió Ft forráskeret kihelyezéséről 2013 júliusáig, vagyis mindössze 14 hónap projektműködés alatt döntés született, a pályázó cégek által igényelt támogatás, csaknem ötszörösével haladta meg a rendelkezésre álló, kiosztható forrást. A sikeres pályázók maximum 8 millió forintos támogatást kaphattak akkreditált tanácsadó cégek szolgáltatásainak igénybe vételére, az egyes projektek összköltségének 50 százalékáig.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010 novemberében, több régióra vonatkozóan pályázatot írt ki a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésével kapcsolatosan igénybe vehető tanácsadói szolgáltatások nyújtására.

A „Vállalati Tanácsadás” pályázat alapvető célja, a kkv-szektorban tevékenykedő szervezetek szakma-specifikus tanácsadási szolgáltatás igénybevételének elősegítése, a vállalkozás indításához, eredményes működtetéséhez szükséges információnyújtás, üzleti tanácsadás már kiépült vállalkozásfejlesztési intézményrendszerre, illetve szakemberekre alapozva.

A Dél-Alföldi régióban 500 érvényes pályázat érkezett be, és 219 támogatási szerződést kötött meg a KAVOSZ Pályázati Konzorcium.

Minden támogatott projekt sikeresen lezárult, ezekre összesen közel 612 millió forint támogatást folyósítottak.

A program keretében legtöbben minőségirányítási rendszerek bevezetéséhez, szervezetfejlesztéshez, üzleti tervek és megvalósíthatósági tanulmányok elkészítéséhez igényeltek támogatást.

Az érdeklődők a program zárása után is vállalkozás indításával és működtetésével kapcsolatos rövid tájékoztató anyagokat tölthetnek le a tanacsadas.kavosz.hu honlapról.

Kapcsolódó képek