menu

  • 2015.05.21.

30. Shell Eco-marathon Europe

Mind a hat magyar diákcsapat már Rotterdamban várja, hogy a pályára léphessen a Shell Eco-Marathon Europe innovációs versenyen. 

Mind a hat résztvevő magyar csapat, köztük két középiskola tanulói megérkeztek Rotterdamba, a 30. Shell Eco-marathon Europe nemzetközi üzemanyag-hatékonysági és innovációs versenyre, hogy a helyszínen készüljenek a hétvégi megmérettetésre. A diákok által tervezett és épített autóknak szigorú biztonsági és műszaki előírásoknak kell megfelelniük mielőtt pályára léphetnek.

eco-marathon

A Kandó Kálmán Szakközépsikola, az Óbudai Egyetem és a győri Széchenyi Egyetem diákjai már sikeresen vették az első hivatalos akadályt; a technikai vizsgálatot, így már a rotterdami városi pályán tesztelhetik járműveiket.

eco-marathon3

A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium, a Budapesti Műszaki és Közgazdasági Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem diákjai éppen az utolsó beállításokat végzik autóikon, hogy hamarosan, a technikai tanúsítvány megszerzése után, ők is élesben tesztelhessék fogyasztásukat.

eco-marathon2

További információért kérjük, látogasson el a www.shell.hu/aboutshell/eco-marathon.html weboldalra vagy kövessen őket a közösségi Facebookon vagy Twitteren
A Shell Eco-marathon történetét bemutató képekért látogasson el Flickr csatornára!

eco-marathon1

A SHELL ECO-MARATHONRÓL
A Shell Eco-marathon egy egyedülálló nemzetközi verseny, amelyben diákok kísérleteznek újabb és újabb energiahatékonysági technológiákkal, amelyek a közúti közlekedésben alkalmazhatók. A rendezvény lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy saját tervezésű és építésű járműveket teszteljenek. A megmérettetés célja, hogy tudományos és mérnöki pálya választására inspirálja a fiatalokat.

A verseny innovatív, problémamegoldó és kreatív gondolkodást valamint együttműködést igényel. Ez egy különleges, személyesen megtapasztalt élmény, amellyel értékes képességekre és tudásra tehetnek szert a résztvevők. A Shell Eco-marathon a Shell Energy Lab-bel és a Powering Progress Together fórummal együtt látogatók ezreit vonzza évről évre és így fontos szerepet vállal a jövő energiájával és mobilitási kérdéseivel kapcsolatos párbeszédben.

A Shell Eco-marathon Europe-ra 30 ország, 16 és 25 év közötti diákjai érkeznek, hogy összemérjék tudásukat. A verseny győztese az, aki az autó tervezésének és a felhasznált technológiának köszönhetően a legnagyobb távot teszi meg 1 kWh energiával vagy 1 liter üzemanyaggal. Azzal, hogy a Shell a rendezvény helyszínének Rotterdamot választotta a versenyhez remekül illeszkedő városi pályával, közelebb hozza a nézőkhöz az Eco-marathont.

A Shell Eco-marathon Europe kézzel fogható bizonyítéka a Shell elkötelezettségének amellett, hogy felelős módon találjon választ a világ növekvő energiaigényére és bemutassa az együttműködés fontosságát azáltal, hogy találkozási fórumot biztosít a diákok, a partnerek és a nyilvánosság számára.

A Shell Eco-marathon Europe 2015. május 21. és 24. között ünnepli harmincadik évfordulóját, s már negyedik alkalommal nyitja meg kapuit Rotterdamban. A rendezvény helyszínén számos kísérőprogram várja az inspirációra vágyó európaiakat, akik érdeklődnek a jövő energiái és technológiái iránt, amelyek választ jelenthetnek a jövő kihívásaira.

A Shell Eco-marathon egy globális kezdeményezés, amelynek hasonló rendezvénye van az Egyesült Államokban és Ázsiában is: a Shell Eco-marathon Americast április 9. és 12. között Detroitban, a Shell Eco-marathon Asiat pedig február 26. és március 1. között a Fülöp-szigeteki Manilában rendezték meg.

A ROYAL DUTCH SHELLRŐL
A Royal Dutch Shell plc Angliában és Walesben bejegyzett társaság. A központ Hágában található, részvényeit a londoni, amszterdami és New York-i tőzsdéken jegyzik. A Shell világszerte több mint 70 országban számos üzletágban van jelen, úgy mint olaj- és földgázkitermelés illetve gyártás, LNG és GTL -előállítás és -eladás, kőolajtermékek és kemikáliák előállítása, eladása és szállítása, valamint megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek. További információért kérjük, látogasson el a www.shell.com weboldalra.

Kapcsolódó képek