menu

  • 2015.05.28.

A legszebb konyhakertek!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által Kecskeméten is megrendezésre kerülő „A legszebb konyhakertek!” országos program keretén belül díjmentes kertészkedési gyakorlati és elméleti oktatáson vehetnek részt az érdeklődők!

A verseny jelentkezési határideje meghosszabbításra került, de már csak néhány nap áll rendelkezésre jelentkezni. Az új határidő május 30.

 

További információ a megmérettetéssel kapcsolatban:

A Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai kar, a Kecskeméti Humán Szakképző Iskola Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskolája, valamint a Jóföld Kft. együttműködésével heti rendszerességgel, 4 helyszínen folyik majd konyhakert szaktanácsadás. Az oktatást szakemberek vezetik, mind a négy helyszínen mintakert kerül kialakításra, így az elméleti ismeretanyagot a gyakorlatban is láthatják az érdeklődők. A bemutató kertek látogatása és az előadások meghallgatása díjtalan, valamint nem csak a megmérettetésben résztvevőket várják, hanem mindenkit, aki szívesen elsajátítaná az eredményes otthoni konyhakert művelés fortélyait.

 

Bemutatók ütemezése:

Minden hónap

  • 1. szerdáján a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán kialakított mintakertben.
  • 2. szerdáján a Kocsis Pál Szakközépiskola Gyakorlati Üzemében, Búzakalász u. 20. szám alatt, illetve az iskola udvarában Szent Imre u. 9. szám alatt.
  • 3. szerdáján Hegedűs Ágoston tart konzultációt a Jóföld Kft. telephelyén.

Minden alkalommal 8-12 óra között várják sok szeretettel a kedves érdeklődőket!
A program célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. A lakosság nagy része rendelkezik kisebb-nagyobb kerttel, ugyanakkor jellemzően nem termel semmit.

Az emeletes házban élők számára is van lehetőség: erkélyen, balkon ládákban is termelhet fűszernövényt, gyógynövényt, kisebb helyigényű zöldségeket.

Ezáltal erősödne a lakosság önellátó képessége, a háztartások kiadásában csökken az élelmiszerre és a táplálék kiegészítőkre költött arány.

A konyhakertek újra élesztését egy közösségépítő, baráti hangulatú megmérettetéssel és a szükséges ismeretek átadásával kívánják elérni.

Szeretettel várják a bátrabb kecskeméti kertművelőket versenyükre, a bátortalanabbakat, illetve érdeklődőket a mintakertjeikbe!

Tegyünk együtt a kertkultúra kecskeméti visszahonosításában!

A “Legszebb konyhakertek” versennyel kapcsolatos további információk ITT olvashatók.

 

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

www.haztajitazasztalra.hu

www.facebook.com/akegyesulet

www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra