menu

  • 2015.06.03.

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

II. HMFEST Szárazföldi Military Parádé az ország közepén

2015. június 1-én alakuló sajtótájékoztatóval elkezdődött a II. HMFEST táborépítése. A következő napokban gőzerővel épül meg 20 darab 63 mintájú katonai sátor, kialakításra kerül a gépesített bemutatók helyszíne, helyet kap a Word Off Tanks az E-sport barak épületben. A rendezvényre napi 8-10 ezer látogatót várnak.

Jegyet elővételben a Tiket portál jegyirodáiban kedvezményesen lehet váltani.

Június 5-én pénteken kezdődik a II. Nemzetközi és Harcászati Military Fesztivál a csemői Tamás Tanyán. Az előző évhez hasonlóan, minden, ami harcászat, minden, ami military képviselteti magát.

„A tavalyihoz hasonlóan, rengeteg családi programunk lesz, de a küldetés, továbbra is az, hogy ezer év magyar hadviselését bemutassuk. Tavaly kísérletet tettünk erre, és szerencsére a visszajelzések alapján egyértelmű volt, hogy idén is megrendezzük a Harcászati és Military Fesztivált.” – mondta Kovács Imre főszervező.
„Idén a Tamás Tanya mintegy 40 hektáron ad otthont a rendezvényünknek. Sokszínűségről a programok széles kínálata és több csatatér is gondoskodik, amelyek nomád-, lovasbemutatókhoz kiválóan elő vannak készítve. Katonák és volt katonák a szervezők, ugyanakkor mindenkinek szól a toborozás, tehát minden korosztályt várunk, hiszen a military életérzésbe gyorsan bele lehet szokni, pláne ha mindenütt körülvesz a katonaélet izgalma. Magyar hagyományőrzés kiemelt figyelmet kap, nagyon széles repertoárral a honfoglalás kori hagyományoktól a mai hadviselésig. Több mint 30 magángyűjtő vesz részt a rendezvényen, amelynek a teljes programja http://hmfest.hu/ oldalon érhető el. a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából és a magyar honvédelem napja tiszteletére military gyermeknappal egybekötött látványos, új elemekkel teletűzdelt hagyományőrző katonai parádét szerveznek ismét.

A Parádén újra bemutatkozik 1000 év magyar hadviselése, de nem maradnak el a sport és szórakoztató programok, koncertek, sőt ez évtől kialakításra kerül az egyre dinamikusabban fejlődő úgynevezett „E-sport” barak is, ahol kipróbálhatják magukat a WOT (tankjáték.hu) és a CS:GO fanatikusok is. Európai hírű az a tény, hogy a Word of Tanks-ot képviselő Wargaming idei 13 európai turné állomása közé felvette a magyarországi HMFEST-et is, ahol bemutatkozik az MGT-20-as „gamer” PC kamionjuk is! „Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédelmi Minisztérium ismét mellénk állt, s az idén már harcászati bemutatóval, katona zenekari fellépéssel, különböző technikák biztosításával és nem utolsó sorban, személyes jelenlétével is emeli rendezvényünk színvonalát.

A tábor már épül, a road-show-val már hetek óta úton vagyunk. Tavaly az volt a szlogenünk: Sorozd be magad 3 napra katonának! A felhívásra főleg diákok jelentkeztek, akik maguk építették sátrukat, alaki kiképzésen vettek részt, krumplit pucoltak, főztek, reggeli tornáztak. A visszajelzések és a résztvevők száma alapján nagy sikere volt a felhívásnak. A kiképzésben katonaviselt emberek és nyugalmazott rendőrtisztek irányították az újoncokat.”

A kulturális részeknek a nagyszínpad ad otthont idén is. Koncertek, kulturális bemutatók, előadások lesznek, valamint a hagyományőrzők, háborús aknamezőket, dioráma képeket alakítanak ki és mindent megtesznek azért, hogy igazi hipszter hangulat uralkodjon.

 

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál facebook oldala

 

Kapcsolódó képek