menu

  • 2015.06.08.

Nyári jó tanácsok ovisoknak

Programzáró foglalkozást tartott a rendőrnő a biztonságos közlekedés jegyében.

A 2014/2015-ös oktatási évben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 5 településen újabb 10 óvodában kezdődött meg a rendőrség „Ovi-Zsaru” elnevezésű prevenciós programja, amely óvodás korú – elsősorban nagycsoportos – gyermekeknek szól és közvetlen, illetve közvetett rendőri segédlettel történő információ-közlésen alapul.

Az év végére a gyermekek a rendőri, valamint az óvodapedagógusi foglalkozások alkalmával bűn- és baleset-megelőzési ismeretekkel gazdagodhattak, továbbá megismerhették az áldozattá válás elkerülésének módszereit. A nyári szünet beköszönte előtt a biztonságos közlekedés jegyében 2015. június 4-én Liptai Linda r. őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály főelőadója Ágasegyházán, a Napközi Otthonos Óvodában tartott programzáró foglalkozást.

ovis 1

Az óvónők ebben az évben is örömmel fogadták a programot, csakúgy, mint azok a szülők, akiknek gyermekei megismerkedtek programmal, amelynek bővítésére Bács-Kiskun megyében a 2015/2016-os oktatási évben is lehetőség nyílik. Az érdekődő intézmények e-mail-ben történő megkeresés mellett a Bűnmegelőzési Osztály által kiadott Elektronikus Bűnmegelőzési Információs Rendszer júniusi anyagaiból juthatnak információhoz.

 

police.hu

Kapcsolódó képek