menu

  • 2015.06.09.

Összefoglaló a Nagy Sportágválasztóról

Június 5-én, pénteken, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége rendezésében és Kecskemét Önkormányzata Közgyűlése Sport munkacsoportja támogatásával ismét megnyitotta kapuit a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó.

Az eseménynek a Benkó Zoltán Szabadidő Központ adott otthont, amely már-már szűkösnek mutatkozott a látogató-áradatnak köszönhetően. Ez már az ötödik alkalom volt, hogy Kecskemét is részese ennek a példamutató hagyománynak. Ezen a rendezvényen kézen fogva jár a sport és a zene, ezért nem maradhatott el a Nagy Hangszerválasztó, amely még gyerekcipőben jár, csupán második éves.

Pénteken közel 40 sportág vonult ki, ahol a sportolók bemutatókkal, kipróbálási lehetőségekkel készültek a nagyérdeműnek. Az edzők, sportvezetők felügyelték a bemutatókat, és keresték a tehetségeket. Néhány sportág a megjelentek közül mint pl. a nanbudo, ökölvívás, terepbicikli, rugby, asztalitenisz, ju jitsu, íjászat és még sok más. A helyszín adottságait kihasználva rendeztek strandröplabda, strandfoci és streetball versenyt.

A hangszereknek egy külön sátrat biztosítottunk, ahol kedvükre válogathattak közel 30 hangszer közül, kicsik és nagyok egyaránt. Különböző zenész együttesek tagjai, nagy tudású zenészek álltak az érdeklődök rendelkezésére. Kipróbálásra került pl. a basszus gitár, hegedű, zongora, doromb, bendzsó, citera és még sok más.

A megnyitó folyamán, a Nagy Testnevelés óra keretében mintegy 500 diákot tornáztattak meg a Fitt Woman Fitness edzői.

Összesen 2.500 diák szórakozott a sportnap keretében. Az iskolák közötti mozgósítási versenyben összesen 210.000 Ft értékű sporteszköz talált gazdára.

Az iskolák közötti mozgósítási versenyben miután az Arany János, a II. Rákóczi Ferenc, és a Lánchíd Utcai Általános Iskola teljes tanulói létszámmal részt vett, ezért valamennyi iskola megnyerte az I. helyezéssel járó 80.000-80.000 Ft értékű sporteszközt.

Az idei programkínálat kibővült a szombati Civil Nappal, ahol a helyi civil szervezetek is bemutatkoztak. Megismerték tagjaikat, tevékenységüket, céljukat és hogy mennyi mindent tettek már Kecskemét lakosságáért. Ez a nap zenében is gazdag volt, sok magyar nótás zenekar húzta a talp alá valót. Olyannyira bővelkedtek zenészekben, hogy 2 színpadot is fel kellett állítani. A nagy színpadon többféle produkciót is láthattak, többek között nyugdíjasok paródiáját és tánccsoportjukat, gyerek tánccsoportokat és egyéni fellépőket is.

Ezen a napon is becsempésztek egy közös tornaórát, melyet a T.S.T Hip-Hop Dance Stúdió vezényelt le.

Először került sor a Képviselők-Sportvezetők-Újságírók-Színészek Strandfoci Kupájára. Győztek a sportvezetők, majd a színészek, újságírók, és nem meglepő módon a képviselők következtek.

A Szabadidő Központ büszkélkedik a Ride Cable Wakeboard nevű csapattal, akik ingyenes wakeboard lehetőséget ajánlottak fel, illetve a DombBeach-en pedig szintén ingyen mártózhattak meg a tóban a hűsölni vágyók.

Kecskemét pályázik a 2018-as Európai ifjúsági Főváros címre. Összefogva a szervezőkkel létrehozták az „Add az arcod! OPEN2018” nevű flashmob projektet. Köszönet a Rákóczi Általános Iskola diákjainak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csonka András asztalitenisz paralimpikon, aki már szinte 100 %-ban induló lesz a riói paralimpián.

Ujhidy Tibor főszervező: „Köszönet először is az iskolaigazgatóknak, akik megértették a rendezvény küldetését, és Sportnappá nyilvánították a pénteki napot. Köszönet az egyesületeknek, akik többsége „egyemberként” lett partnere a kezdeményezésnek. Köszönet Kecskemét önkormányzatának, hogy végre teljes súlyával odaállt a rendezvény mellé. Köszönet a Városi Civil Kerekasztal tagjainak, akik sokszínű civilséggel töltötték meg a szombati napot. Kecskemét történetének legtöbb szervezetet mozgósító, legszínesebb rendezvénye bizonyította, hogy a civil összefogás, egymás tisztelete milyen nagyszerűen működik, különösen ha az önkormányzat is partner benne.”

Kapcsolódó képek