menu

  • 2015.06.11.

Strand Police 2015

Az idei évben is folytatódik a Strand Police akció a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban, valamint a Kecskeméti Fürdőben.

Az önkéntes fiatalok nem csak a strand és a Fürdő területén belül, hanem a parkolókban is felügyelik a közbiztonságot.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2013-ban közösen indította Strand Police akcióját. A kezdeményezés célja a strand és a Fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikacsolódásának biztosítása a bűncselekmények megelőzésével. A 16 és 25 év közötti önkéntes járőrpárosok munkája arra is kiterjed, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében.

Az önkéntes strandrendőrök száma a tavalyi évhez képest több, mint kétszeresére emelkedett: tavaly 60, idén 133 fiatal jelentkezett a programba. A fiatalok múlt hét szerdán, azaz június 3-án teljes körű eligazításon vettek részt a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, ahol személy- és vagyonvédelmi prevenciós, és jogi információkat is átadtak nekik a rendőrök.

 

Kecskeméti Fürdő

Kapcsolódó képek