menu

  • 2015.06.18.

Finisében a HÍRÖS AGÓRA

Befejezéséhez érkezett a „HÍRÖS AGÓRA multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten” elnevezésű projekt, ami új fejezetet nyit a város életében június 19-től. A fejlesztés rekord gyorsasággal zajlott le, mintegy öt hónap alatt.

Pénteken este ünnepélyes gálaműsorral zárul a HÍRÖS AGÓRA projekt. A helyszín a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, amely egy teljesen új konstrukció szerint működik a továbbiakban. Minden terme több funkcióra lesz alkalmas, és pezsgő, sokszínű kulturális élet befogadása válik valóra.

Az épület egy részét átépítették. A beruházás januárban kezdődött el; a napokban zajlanak az utolsó simítások. Főként kényelmi funkciókban növekedett a ház, valamint az élményfunkció is komfortosabb lesz. Újdonság az idegennyelvi társalgó, a baba játszó szoba, számítógépes internet szolgáltatás az aulában. A leglátványosabb a színházterem átalakulása.

„Légkondicionált lett a termünk; ez nagyon fontos, hiszen korábban a nyári hónapokban nem tudtuk használni a termet. A betonig vissza lett bontva minden. Újak a burkolatok, a világítás, a nézőtér, új a színháztechnika, a színpadtechnika, a fénytechnika” – mondta el Bak Lajos, a HÍRÖS AGÓRA ügyvezető igazgatója.

A Hírös Agóra konstrukció alapvető célja egy olyan közművelődési intézményrendszer kialakítása, amely az egész életen át tartó tanulás hátterének fejlesztése révén lehetőséget teremt a jobb minőségű kulturális szolgáltatások biztosítására. Mindemellett a megszokott, közkedvelt programokkal továbbra is várja a ház a vendégeit. A Hírös Agóra beruházás uniós forrásból, Kecskemét Önkormányzata megbízásából készült el a Széchenyi 2020 támogatásával, 650 millió forintból.

Forrás: KTV

Kapcsolódó képek