menu

  • 2015.06.29.

Kecskeméti versenyzők a Junior Uszonyosúszó EB-n

2015. július 1-én kezdődik a Junior Uszonyosúszó Európa –Bajnokság Belgrádban, ahol két kecskeméti versenyző képviseli városunkat.

Blaszák Lilla és Kádár-Németh Kristóf is 50 és 100 méter uszonyosúszásban, illetve 50 méter búvárúszásban áll rajthoz, valamint a nemzeti váltókban is helyet kaptak.

Blaszák Lilla

Blaszák Lilla

A magyar csapatban az idei évben két kecskeméti versenyző is megmutathatja, mire képes. Blaszák Lilla és Kádár-Németh Kristóf fiatal kora ellenére harcolta ki az indulási jogot a belgrádi EB-re, ahol az egyéni versenyszámok közül mindketten 50 és 100 méter uszonyosúszásban, illetve 50 méter búvárúszásban indulnak. Ezen felül Lilla a 4×100 méteres nemzeti váltóban, Kristóf pedig a 4×200 méteres váltóban áll még rajthoz.

Kádár-Németh Kristóf

Kádár-Németh Kristóf

Az első versenynap július 3-án, pénteken lesz, amikor Lilla és Kristóf a 100 méteres uszonyosúszással kezd. Másnap a kecskeméti versenyzőknek pihenőnap következik, majd vasárnap az 50 méteres uszonyosúszás és a 4×200 méteres váltó következik. Július 6-án, hétfőn pedig az 50 méteres búvárúszással és a 4×100 méteres váltóval zárul a verseny a kecskemétieknek.

Lillát és Kristófot edzőik, Székely Lilla és Juhos Gergely is elkíséri életük első világversenyére, melyen az elsődleges cél a tapasztalatszerzés, és egyéni legjobb időeredményeik teljesítése.

 

 

Kapcsolódó képek