menu

  • 2015.07.06.

49. Nemzetközi Gyermek Játékok

2015. június 24-29. között Hollandiában, Alkmaar városban került megrendezésre a 49. Nemzetközi Gyermek Játékok program, amelyen 34 ország 76 városának több mint 1500 sportolója vett részt, közöttük a Kecskemét város fiatal sportolóiból álló delegáció.

A nyolc sportágat felvonultató rendezvényen Kecskemét a leány röplabda és a fiú labdarúgás sportágban 16 sportolóval képviseltette magát.

A röplabdázók csoportkörük első mérkőzésén sérülés miatt elveszítették egyik meghatározó játékosukat, a szükségképpen átalakított csapat pedig 2 – 1 arányú vereséget szenvedett a szlovén Mislinja csapatától. A vereség azt jelentette, hogy a csapat a szokatlan lebonyolítási formának köszönhetően a „vigaszágra” került, ahol lehetősége volt akár a döntőig menetelni, ehhez azonban valamennyi soron következő ellenfelet le kellett győznie.

A lányok sorrendben a törökországi Bergama, majd az izraeli Hod Hasharon, a holland Joure és a szlovén Zalec csapatát egyaránt két-két szettben legyőzve jutottak a legjobb négy csapat közé.

A bronzmérkőzésen nagy csatában múlták felül a görög Sparta együttesét, de a döntőbe jutásért már nem bírtak a nagyobb játékerőt képviselő Slovenj Gradec csapatával, így a dobogó harmadik fokára állhattak.

A húsz csapatot felvonultató tornán labdarúgóink első csoportmérkőzésükön szintén vereséget szenvedtek a szlovén Muraszombat csapatától, majd az izraeli Hadera és a skót South Lanarkhsire együtteseit legyőzve a csoport éléről várták a folytatást. A negyeddöntőben az írországi Tralee csapatával kerültek szembe, akiktől 6 -3 arányú vereséget szenvedtek, így az 5-9. helyezésekért küzdhettek tovább. Sportolóink a helyosztókon a Sopron és a lengyel Leszno csapatát legyőzve végül az 5. helyen zárták labdarúgó tornát.

Összességében elmondható, hogy sportolóink mind az elért eredményekkel, mind hozzáállásukkal és magatartásukkal méltó módon képviselték Kecskemét városát, öregbítették hírnevét.

nk jatekok1

A delegáció tagjai:

Röplabda: Forgó Lilien, Hegedűs Anna, Kökény Petra, Jantovics Réka, Murár Bettina Dorina, Pintér Vanessza, Piránszki Petra, Vida Eszter,
edző: Sándorné Kormos Edit,
felkészítő edzők: Csizmadia Szabolcs, Juhász Zoltán, Szappanos Máté, Szappanos Tibor

Labdarúgás: Balla Szilárd, Vracaric Dániel, Gréczi Márton, Sallai Bence, Szalai Gábor, Szekeres Gergő, Várkonyi Tamás, Terbe Botond,
edző: Gyenes Tamás

Csapatvezető: Lovas Zoltán

Delegációvezető: Dr. Szeberényi Gyula Tamás

 

 

Kapcsolódó képek