menu

  • 2015.08.12.

10. Magyar Ökológus Kongresszus

A 10. Magyar Ökológus Kongresszust ebben az évben a Pannon Egyetem Mérnöki Karának Limnológia Intézeti Tanszéke rendezi 2015. augusztus 12-14. között.

A Kongresszus ünnepélyes megnyitójára 2015. augusztus 12-én került sor Veszprémben, a Pannon Egyetemen. A rendezvényt Dr. Padisák Judit, a Pannon Egyetem Környezettudományi Intézetének igazgatója, Dr. Samu Ferenc, a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesületének elnöke és Dr. Liker András, a kongresszus házigazdája nyitotta meg.

A háromévenként ismétlődő kongresszus soron következő eseményét a Pannon Egyetem Limnológia Intézeti Tanszéke rendezi az MTA Ökológiai Tudományos Bizottsága és a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete szakmai támogatásával. A kongresszus küldetése, hogy áttekintést adjon az egyed feletti biológiai szerveződési szintek kutatásával foglalkozó tudományterületek legújabb eredményeiről, és hozzájáruljon a más tudományterületekkel és tudományágakkal való együttműködés szélesítéséhez.

A kongresszuson 16 szekcióban közel 160 előadás és poszter bemutatására kerül sor változatos témakörökben (Klímaváltozás és extrém események, Ökotoxikológia és alkalmazott ökológia, Agroökológia, Természetvédelmi ökológia, Populációbiológia és populációk közötti interakciók, Közösségi ökológia, Funkcionális ökológia, Viselkedésökológia, Elméleti ökológia, Vegetáció és vegetációdinamika).

 

Pannon Egyetem

Kapcsolódó képek