menu

  • 2015.08.14.

Elkezdődött a 81. Hírös Hét Fesztivál

Csütörtökön elkezdődött és augusztus 20-ig tart Kecskemét legnagyobb fesztiválja, a Hírös Hét. 

Ennek keretében augusztus 13-án délutánra virágba borult a Városháza Díszudvara, ahol Pászti András önkormányzati képviselő nyitotta meg a Virág és Rózsakiállítást.

Szintén a délután folyamán, a fesztivál során először megrendezett Képzőművészek utcája programsorozat megnyitójára került sor a Liberté Kávéházban, ahol az önkormányzat képviseletében Sipos László önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte az érdeklődőket.

Este 19 órakor a Kossuth téren felállított Nagyszínpad adott helyet a hivatalos megnyitónak, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere mondott beszédet.

Ez alkalomból díjakat adtak át az arra érdemeseknek. Erről egyébként még júniusban döntött a közgyűlés, így az ünnepélyes piilanatokban a „Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj”-at a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány, a „Mészöly Gyula-díj”-at Prof. Dr. Cserni Imre professzor emeritus, a „Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj”-at Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, az “Év Kecskeméti Mestere Díj”-at dr. Ispánovity Illésné babamúzeum alapító és működtető vehette át.

Az ünnepség keretében a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megnyitójára is sor került, ahol Domján Gregely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke mondott beszédet.

HH2HH3 HH4 HH5

 

Forrás: kecskemet.hu

Fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó képek