menu

  • 2015.08.18.

Állatkertek Éjszakája 2015. ÉjszakáZoo

A Kecskeméti Vadaskertben is lesz Állatkertek Éjszakája.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 28-án, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A három éve megkezdett hagyomány természetesen 2015-ben is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 28-ára esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: – a Budakeszi Vadaspark;

Budapesten: – a Fővárosi Állat- és Növénykert és – a Tropicarium (Campona);

Debrecenben: – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;

Győrött: – a Xantus János Állatkert;

Jászberényben: – a Jászberényi Állat- és Növénykert;

Kecskeméten: – a Kecskeméti Vadaskert;

Miskolcon: – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;

Pécsett: – a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen)

Poroszlón: – a Tisza-tavi Ökocentrum;

Szegeden: – a Szegedi Vadaspark;

Veszprémben: – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

 

A Kecskeméti Vadaskert programja:

2015. augusztus 28-én este 18:30-kor a Kecskeméti Vadaskert változatlanul családias, meghitt hangulattal, fáklyák fényével megvilágított kifutókkal várja a látogatókat és rendezi meg szakvezetéssel kísért esti látványetetését.
A naplementét követően kis esti koncert veszi kezdetét a színpadnál, majd mesefelolvasás lesz a gyerekeknek éppúgy, mint az egész családnak.
Egy meglepetés is lesz, mely során bemutatásra kerül ember és vadállat szeretetteljes kapcsolata.
A programot zenés filmkockák vetítése zárja, mely a Kecskeméti Vadaskert életébe nyújt betekintést.
( A Kecskeméti Vadaskert – a nagy érdeklődésre való tekintettel – már 18.30-kor megnyitja kapuit a látogatóközönség előtt, és 22 órakor oltja el fáklyái fényét, mellyel elköszön a látogatóktól és a nyártól. )

 

forrás: programturizmus.hu, Kecskeméti Vadaskert

Kapcsolódó képek