menu

  • 2015.09.28.

Végéhez ért Kecskeméten a Hírös Város Turisztikai Központ kialakítása

A kecskeméti Katona József Színház a Dél-alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszerhez sikeresen pályázatot nyújtott be „Hírös Város Turisztikai Központ” címen.

A projekt megvalósítása során a volt Városi Mozi műemlék épületének teljes körű felújítása valósult meg, helyt adva a „Hírös Városi Turisztikai Központ” létrehozására. A Dél-Alföldi Operatív Program keretében elnyert támogatás összege összesen 398,39 millió forint.

A projekt célja, a kecskeméti kulturális- és fesztiválturisztikai kínálat bővítése, az épület teljes körű felújításával a „Hírös Városi Turisztikai Központ” létrehozása. A multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális, turisztikai programoknak, mely egyben rendezvényhelyszín is, amely a városi rendezvények helyszíneként is szolgál majd.

A Központ befogadja a Katona József Színház kamaraszínházát, mely révén egy minőségi színjátszó hellyel gazdagodik a város kutlurális élete. A Központ révén kiteljesedik a Katona József Színház kulturális turisztikai tevékenysége, a Kelemen László Kamaraszínházban újszerű, a látogatókat, turistákat bevonzó interaktív előadásokat valósítva meg.

Továbbá a Központ méltó helyet biztosít az európai hírű Leskowsky-hangszer gyűjteménynek, lehetővé téve annak egyedi jellegű, interaktív bemutatását. A látogatóknak lehetősége nyílik élőzenés tárlatvezetésre is, ahol ki is próbálhatják a hangszereket. Emellett a gyűjtemény ritka darabjainak megtekintésére, hangjának meghallgatására is lehetőség nyílik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

További információ:
Katona József Színház
Cím: 6000 Kecskemét, Katona József tér 5.
Telefonszám: +36 76 501 170

Kapcsolódó képek