menu

  • 2015.10.21.

Megújul Kecskeméten az Izsáki úti vasúti átjáró

Vasúton és közúton is több napos korlátozások lesznek

Új, korszerű vasúti átjáró készül a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonalon, Kecskemét belterületén, az 52-es számú főúton.
Az Izsáki úti beruházás során nagyteherbírású, tartós gumielemes burkolatot helyeznek el, ennek köszönhetően gyorsabbá, biztonságosabbá és zökkenőmentessé válik az áthaladás a közúton.

A kivitelezési munkák miatt október 24-től 26-ig, Lajosmizse és Kecskemét között a személyvonatok helyett vonatpótló buszok közlekednek. A vágányzári menetrend megtalálható a MÁV-csoport honlapján.

A munkálatok ideje alatt a közúton közlekedőknek is lezárásokra kell számítaniuk a következő napokon:

– Október 22-én 8 órától október 24-én 6 óráig az előkészületek miatt a szélső forgalmi sávokat mindkét irányban lezárják a forgalom elől.
– Október 24-én 6 órától október 26-án 20 óráig teljes útzár lesz érvényben. Ez idő alatt a kerékpárosok és a gyalogosok az átjáró mellett kialakított ideiglenes átkelőn közlekedhetnek.
– Október 26-án 20 órától október 29-én 8 óráig az uszoda felőli oldalon sávelhúzás mellett, 2×1 sávon közlekedhetnek a közúti gépjárművek; a kerékpárosok és a gyalogosok pedig az átjáró mellett kialakított ideiglenes átkelőt vehetik igénybe.
– Október 28-án és 29-én 0 órától 4 óráig a vasúti átjáró utószabályozási munkái miatt ismét teljes útlezárást vezetnek be.

kozerdeku201510140_0

A teljes lezárások idejére kétféle terelő utat jelöltek ki: a gépjárművekkel a Dr. Szobonya utca–Korhánközi utca–Kiskőrösi utca–Ipoly utca útvonalon keresztül érhetik el úti céljukat. Az utóbbi útvonalon közlekedőket az Izsáki út–Dr. Szobonya utca, a Dr. Szobonya utca–Korhánközi út, a Korhánközi út–Kiskőrösi út, illetve az Ipoly utca–Dózsa György út csomópontokban 6 és 20 óra között forgalomirányító rendőrök segítik.

A menetrend szerinti autóbuszok a Sport utca–Tatár sor útvonalon közlekedhetnek. A helyi járatú autóbuszok részére a kimaradó Kecskemét, Kodály Iskola megálló helyett a Dózsa György úton lesz ideiglenes megálló.

A teljes útlezárás ideje alatt a Tatár soron tilos lesz a parkolás, ezt a rendőrség fokozottan ellenőrzi. A tömegközlekedési járművek részére kijelölt útvonalat csak a helyközi és helyi buszok használhatják. A forgalomelterelés idején a járművezetők a sárga színű útirányjelző táblákat követve érhetik el úti céljukat.

A lezárás ideje alatt érvényes vasúti és közúti korlátozásokról tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu weboldal MÁVINFORM híreiben és a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán, továbbá a www.utinform.hu weboldalon és az ÚTINFORM vonalán, a 00 36 1 336 2400-ás telefonszámon.

 

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM

Kapcsolódó képek