menu

  • 2015.11.05.

A Sport Legyen a Tied!

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával idén áprilisban indította útjára A Sport Legyen a Tied! programot.

A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát

A teljes programról itt tájékozódhat: www.mdsz.hu/slt

A Program keretein belül – 500 millió forintos támogatási keretből – 10 sportági szakszövetség összesen több, mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket, melyeknek a kihelyezése – a sportági szakszövetségek szállítási ütemezése szerint – az év végéig ütemezetten valósul meg.

Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül, országszerte 230 intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket.

Ezúton a szervezők szeretettel meghívják az érdeklődőket, az említett bemutató eseménysorozat következő állomására, mely Kecskeméten kerül megrendezésre, ahol bemutatkozik többek között az asztalitenisz és ökölvívás sportág is. Az ünnepség keretében 1.000.000 forint értékű asztalitenisz sporteszközt kap az iskola.

Helyszín: Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája, Kecskemét, Czollner tér 1.

Időpont: 2015. november 9. (hétfő)

Program:

14:00 Köszöntő

14:15 – 16:00 A Sport Legyen a Tied! Program iskolai eseménye, mely során az iskola tanulói kis létszámú csoportokban megismerkednek a megjelent sportegyesületekkel.

Kapcsolódó képek