menu

  • 2015.11.20.

Új eszközöket kapott a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben egy millió forinttal támogatta a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot.

A támogatási összegből beszerzett – a tűzoltók munkáját jelentős mértékben segítő – eszközöket ünnepélyes keretek között adta át dr. Szeberényi Gyula alpolgármester Marozsi András tű. alezredesnek, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és Varga Gergely tű. főtörzszászlósnak, tűzoltóparancsnok-helyettesnek.

Az átadott eszközök – gázérzékelő mérőműszer, GPS készülék, 6 méteres ágvágó – elsősorban a tűzoltók mindennapi munkáját segítik. A gázérzékelő műszerrel, már a beavatkozás kezdeti időszakában meg lehet állapítani a robbanásveszélyes vagy mérgező gáz jelenlétét, mértékét. A mért adatok segítik a szolgálatparancsnok gyors döntéshozatalát a beavatkozó állomány, és az állampolgárok védelme érdekében. A támogatásból beszerzett digitális fényképezőgéppel készített felvételek kiegészítik, alátámasztják a hatósági eljárásokat lefolytató kollégák munkáját. Hiszen egy tűzvizsgálatnál nagyon fontos szerepe van az elsődleges adatrögzítésnek.

Az alpolgármester köszönetet mondott az áldozatos munkáért, amit a tűzoltók tesznek Kecskemét és a környező települések lakosainak védelme érdekében.

 

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó képek