menu

  • 2015.12.02.

Országos csúcsok a kecskeméti uszonyosúszóknál

2015. november 29-én, vasárnap került megrendezésre Egerben az idei Dobó Kupa, melyen a kecskeméti Bácsvíz-KVSC uszonyosúszó szakosztályt két fő képviselte: Kádár-Németh Kristóf és Blaszák Lilla.

Mindketten csak azért utaztak Egerbe, hogy országos csúcsot ússzanak, ami végül sikerült nekik!

– Lilla a nyári belgrádi Európa-Bajnokságon, és a két héttel ezelőtti junior országos bajnokságon is nagyon közel úszott a már több, mint 10 éves csúcshoz. Kristóf is hasonló helyzetben volt, két tizedmásodpercre maradt el az OCS-tól. Egerbe csak azért utaztunk el, hogy sikerüljön nekik megúszni ezeket a csúcsokat, és nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy ez sikerült nekik. Az, hogy megdöntötték az országos csúcsokat bizonyítja, hogy ha továbbra is ilyen kitartóan és céltudatosan eddzenek, akkor komoly sportpályafutás állhat előttük még akár nemzetközi mezőnyben is – nyilatkozta Székely Lilla edző.

Lilla 50 méter uszonyosúszásban 19,74 másodpercre javította az országos csúcsot, Kristóf pedig 100 méter uszonyosúszásban 39,43 másodpercre. Lilla ezzel az idővel 6. helyen végzett volna a nyári junior EB-n a 2 évvel idősebbek között, Kristóf pedig 11. helyen. Ez mindenképp bíztató a jövőre nézve.

blaszak kadar

Az uszonyosúszók előző versenye Kecskeméten volt november 13-14-én, amikor a cápa, serdülő és junior korosztályok számára rendezték meg az országos bajnokságot. A kecskeméti versenyzők itt 18 fővel képviselték magukat, és összesen 20 érmet nyertek, amik közül 3 országos bajnoki cím volt.
A hazai versenyzők közül kiemelkedett Szili Ágnes, aki bajnok lett 50 méter uszonyos gyorsúszásban. Szintén kimagasló teljesítményt nyújtott az ifjúsági fiú váltó, ami nem csak, hogy országos bajnok lett az idősebb korosztályban, hanem meg is javította a korábbi országos csúcsokat 4×100 és 4×200 méteren. A váltóban Kádár-Németh Kristóf, Kövecs Roland, Kocsis Marcell és Kis Roland remekeltek. Egyéni versenyszámokban szintén nyert érmet Kis Roland és Kádár-Németh Kristóf, illetve Blaszák Lilla, Garajszki Máté, Szili Ágnes, és Kolonics Milán. A Pogonyi Lívia, Kádár-Németh Diána, Szili Nóra és Szili Ágnes összetételű serdülő lány váltó pedig kétszer állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az uszonyosúszók utolsó idei versenye ezen a hétvégén, azaz december 5-én és 6-án a Rövidpályás Országos Bajnokság lesz a Kecskeméti Fürdőben, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Kapcsolódó képek