menu

  • 2015.12.10.

Figyelem és segítség a tanyákon

A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életeket veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében fokozott ellenőrzést hajtottak végre. Az akcióban a helyi kapitányság körzeti megbízottjain és bűnmegelőzési előadóján kívül a polgárőrök és tanyagondnokok is részt vettek.

Az ellenőrzés célja a külterületek közbiztonságának megőrzése és további javítása, az ott lakók biztonságérzetének erősítése, a bűnözés hatékonyabb megelőzése, felderítése, megszakítása, visszaszorítása, a bűnelkövetők kiszűrése, valamint a tanyákon egyedül élő, illetve az idős emberekre történő fokozott odafigyelés.

rendorseg1

A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték a forró teát kínáló és hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáló egyenruhásokat. A személyes találkozás alkalmával a meglátogatottak nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A rendőrök tájékoztatták az időseket arról is, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

police.hu

Kapcsolódó képek