menu

  • 2015.12.14.

Uniós forrásból fejlődött a kecskeméti hulladékgazdálkodás

245 millió forint uniós és hazai támogatásból valósult meg a „Kecskemét Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodásának fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt.

Az önkormányzat a beszerzett eszközöket is bemutatta a mai átadó rendezvényen.

Az eseményen Sipos László önkormányzati képviselő, városüzemeltetésért felelős tanácsnok elmondta: Kecskemét hulladékgazdálkodási rendszere korábban kielégítő volt ugyan, azonban a kevert települési hulladékok begyűjtéséhez használt eszközpark részben elöregedett, a kieső gépjárművek által keletkező kapacitáshiány megszüntetése saját forrásból nem volt lehetséges. A város elkötelezte magát a hulladékhierarchiának megfelelő helyes hulladékgazdálkodási gyakorlat mellett.

A projekt keretében beszerzett eszközök: 3 darab kéttengelyes, egyenként 16 köbméteres tömörítőlapos hulladékgyűjtő gépjármú, 2 darab, egyenként 30 köbméteres multiliftes konténer, 4000 darab házi komposztáló, 1 darab rakodógép és adapter.

helyi_hirek2_0-500

A beszerzéseket járatoptimalizálás, GPS és informatikai fejlesztés, valamint szemléletformálási kampány egészítette ki. A kampány keretében lakossági fórumok, az iskolákban ismeretterjesztő előadások zajlottak. Az önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltató telephelyére és a hulladékválogató műbe szervezett látogatásokat.

Sipos László elmondta azt is: hamarosan elkezdődik a komposztáló edények kihelyezése a lakossághoz. Ennek előkészítéseként a Városgazdasági Kft. levélben értesíti ki ügyfeleit a lehetőségről. A komposztálókat a Városgazdasági Kft-nél lehet majd igényelni, és ott is kell átvenni.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek