menu

  • 2016.01.15.

Középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja a februárban induló kurzusaira. A diákok január 24-ig jelentkezhetnek az országban egyedülálló rendszerben működő, iskola mellett végezhető e-learningen alapuló ingyenes képzésre.

A tehetséges diákokkal foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2002-ben indította útjára középiskolásoknak szóló programját, amely azóta is nagy sikerrel működik. A Program iskolai tanulmányokat kiegészítő, internetes társadalomtudományi képzést kínál azoknak a fiatal tehetségeknek, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A kurzusok teljesen ingyenesek mindazon diákok számára, akik a felvételin jól teljesítettek.

„Országszerte közel 700 tanuló vesz részt a programban, akiknek egy nagyon markáns hányada tudatosan, továbbtanulási céllal jár hozzánk, hiszen a kurzusok által különböző témákba nyernek betekintést, amelyek segítik őket a későbbi pályaorientációban is. Idén szeretnénk ezt a számot még tovább növelni és még több diáknak megmutatni a Program által kínált lehetőségeket. A felvételi időszakban a Program képviselői az ország több nagyvárosának középiskolájába is ellátogatnak, hogy népszerűsítsék a képzéseket ” – nyilatkozta Tarján Kata, az MCC Középiskolás Programjának vezetője.

A képzés tudományos igényű tanulmányokat és videó előadásokat tartalmazó, túlnyomórészt nyolc hetes e-learning kurzusokból, valamint havonta egy személyes találkozóból áll. Ez utóbbi közösségi alkalmak rendkívül meghatározók az azonos korú és érdeklődésű fiatalok számára, hiszen olyan intelligens közösség kovácsolódik össze, amely hatással lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágítására. Emellett cél, hogy a találkozók keretében fejlesszék a diákok kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeit.

A tanulók érdeklődési körének megfelelően a meglévő elméleti kurzusokat (modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan) újakkal egészítették ki, így februártól a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerül a választható témák közé.

A Program az év közbeni képzéseken túl táborokat is kínál a diákok számára, amely további lehetőség a közösségépítésre és a tudásuk elmélyítésére.

A Mathias Corvinus Collegium a fenti Programjához kapcsolódva január 23-án egy Pályaorientációs nyílt napot is szervez, amelynek keretében a középiskolások korábbi MCC-s diákok beszámolóit, tapasztalatait hallgathatják meg a továbbtanuláshoz kapcsolódva. Ezen keresztül közelebbi képet kaphatnak a legkedveltebb egyetemi szakokról, szakmákról, ezzel is segítve a későbbi pályaválasztásra vonatkozó döntésüket. Az eseményre nemcsak a Középiskolás

Programban résztvevőket várják, hanem valamennyi diákot, aki tudatosan foglalkozik a továbbtanulás kérdésével.

A Középiskolás Programról, a jelentkezés pontos menetéről, valamint a Pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak: www.mcc.hu

 

Mathias Corvinus Collegium
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése.

 

www.mcc.hu

Kapcsolódó képek