menu

  • 2016.01.27.

Drogmegelőzési rendezvény

Az ország drogmegelőzési hungarikumának 15. jubileumára szerveztek rendezvényt

15 évvel ezelőtt, január végén indult a Drogmentes Magyarországért Maraton. Ennek tiszteletére szervezett rendezvényt Magyarországon a nemzetközi Drogmentes Világért Alapítvány.

A rendezvényen fellépett Horányi Juli, a 2014-es X-faktor sztárja. Valamint számos más híresség is tiszteletét tette a jeles eseményen. Az esemény a 2015-ös év díjnyertes szállodájában, a vecsési Hotel Stációban zajlott. A műsor részeként elismerésre kerültek azok az önkéntesek és szponzorok, akik nagyban hozzájárultak a drogmegelőzési hungarikum eddigi eredményeihez.

2002-ben Kunfalvy Ákos hétszeres tőrvívó bajnok és költő gondolata nyomán – a drogmegelőzést és a sportot ötvözendő – létrejött a Drogmentes Magyarországért Maraton. Kunfalvy sporteredményei már igen sok babért hoztak addigra az országnak. Költőként pedig többször dolgozott együtt Gálvölgyi Jánossal, és más színész legendákkal.

A szakmai sikerek nagy hatással voltak Kunfalvy életére. Viszont látva, hogy mind a sportéletben, mind pedig az emberek hétköznapjaiban egyre jobban betüremkedtek a drogok, felelősségének érezte, hogy felszólaljon és rávilágítson a kimondatlan igazságra. Így 2002 januárjában barátjával, Soós Zoltánnal indította be a ma már tizenötödik jubileumát ünneplő maratont. Létrejött az első Drogmentes Magyarországért Maraton, és azonnali hatásaként máris elérhetővé tette emberek ezreinek az addig sok esetben kimondatlan igazságot a drogokról.

A sport jellemformáló ereje, az egészséges életmód, és a drogmegelőzés színtiszta, egyszerűen érthető formája hatalmas sikert aratott mind a fiatalok, mind pedig a pedagógusok körében. Azóta tartó folyamatos növekedésével mára már az ország valódi drogmegelőzési hungarikuma, ami Európa szerte számtalan kezdeményezést ihletett azóta is.

 

Kapcsolódó képek