menu

  • 2016.02.24.

Horgas Eszter látogatása a Wojtyla Házba

A Wojtyla Ház pódiumának következő vendége Horgas Eszter fuvolaművész lesz.

Már az általános iskolában tudta, hogy zenész lesz. Hat éves kora óta tanult zenét, a fuvolát tíz évesen vette kézbe. A Bartók Béla Konzervatórium tanulója volt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott.

1992-től 1997-ig volt tanszékvezető a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékén, de azóta is ott tanít.

1992-ben alapította meg a Forrás Kamarazenei Műhelyt. Céljuk a kamarazenélés lehetőségeinek kiaknázása volt, koncertek széleskörű létrehozásával.

2001-től kezdődően látott napvilágot CD sorozata, a Horgas Eszter arcai. A Mozivarázs című stúdióalbum bekerült a Fonogram „az év hazai jazz albuma” kategória legjobbjai közé. Vivaldi hegedűre írt Négy Évszak című művét átdolgozta fuvolára. 2009-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a szakmai zsűri pedig “Az év hazai gyermek albuma” kategória legjobbjai között jelölte a „Karácsony Angyala” című CD-jét, ami további különlegessége, hogy a fölhangzó gyerekkórusban több zenész gyermeke között ott vannak Horgas Eszter lányai is.

2014-ig 25 CD-n, 2 DVD-n jelent meg és 6 élő koncertjét közvetítették országos televíziós csatornák. Évente közel száz koncertet ad nemzetközi és a hazai színpadokon. Fontos szerepet játszik életében előadói, alkotói tevékenysége mellett a tehetséggondozás és a művészetek komplex alkalmazása. Nagy vágya egy olyan intézmény létrehozása, ahol meg lehetne valósítani az összművészeti képzést.

2015-ben zsűritagként látható volt a Hungary’s Got Talent című tévéshow-műsorban.

A beszélgetés 2016. február 25-én, csütörtökön 11:30-kor kezdődik.

Beszélgetőtárs: Borzák Tibor

Kapcsolódó képek