menu

  • 2016.03.09.

Négymilliárd forintból születhet újjá a Városháza

Gőzerővel folyik a Kecskeméti Városháza felújításának előkészítése. 

Négymilliárd forint áll rendelkezésre: ebből az összegből restaurálásra, külső- és belső felújításra, akadálymentesítésre, illetve a fűtési-, valamint az elektromos rendszer korszerűsítésére is költenének. A Városháza felújítását a tervek szerint 2017 őszére kell befejezni. A munkálatok az ügyfélfogadásban nem okoznak majd fennakadást.

Orbán Viktor miniszterelnök egy hónapja jelentette be, hogy a Modern Városok Program keretében négymilliárd forint jut a Városháza felújítására. A bejelentés után azonnal elkezdődtek a tervezési munkálatok. A négymilliárd forintból teljes körű külső- és belső felújítást valósítanak meg, és restaurálási munkálatokat is végeznek majd, hogy az eredeti, 1896-os állapotot megtartsák.

Új mázas kerámia cserepeket kell legyártatni, amelyből összesen 260 ezer darabra van szükség. A négymilliárd forintos összegből a tervek szerint nem csak a külső- és a belső felújításra jut majd, hanem az energetikai korszerűsítésre – a fűtési- és elektromos rendszer megújításáára – is sor kerül.

A munkálatok során megoldják a városháza akadálymentesítését is. Erre két lehetőség kínálkozik. Az egyik az, hogy kialakítanak egy úgynevezett handicap szobát a földszinten, ahol az arra rászorultak teljes körűen el tudják az ügyeiket intézni. Egy másik lehetőség szerint egy liftet építenének, amelynek az egyik lehetséges helyszíne a városháza kis udvara lenne.

A felújítási munkálatokat szakaszosan fogják elvégezni, így az ügyfélfogadásban nem lesz fennakadás. A munkálatokat a tervek szerint 2017 őszére kell befejezni.

 

Forrás: szecessziosmagazin.hu/hiros.hu

Kapcsolódó képek