menu

  • 2016.03.10.

Ötven tablet a Béke Általános Iskolának

Összesen ötven táblagépet vehettek át a Béke Általános Iskola tanárai és diákjai.

Egy Magyarországon is érdekelt mobilszolgáltató indította útjára azt a Digitális Iskola Programot, amely az ország 25 általános iskolájában 6424 diákot és 690 pedagógust érint.

– A program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A program segítségével reményeink szerint a diákoknak nagyobb esélyük lesz a továbbtanulásra és a későbbiekben a munkaerőpiacon való érvényesülésre – mondta a rendezvényen Suba János, a Vodafone Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A Béke Általános Iskola a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tagintézményeként működik. Az intézményeket vezető Tóth Lászlóné az átadó ünnepségen kiemelte, hogy az összesen hét iskolából álló intézményben a hagyományos tehetséggondozó, tagozatos oktatás mellett az utóbbi időben vezették be a felzárkóztatást is segítő mozgásterápiát, a Sakkpalota programot, és az állat asszisztált pedagógiát is.

– E folyamat részeként vezeti be a Béke Általános Iskola a Komplex Instrukciós Programot. A program sikerét támogatják az új táblagépek, amelyek elősegítik, hogy a diákok a 21. századi követelményeknek megfelelően tanulhassanak – állapította meg Tóth Lászlóné.

A heterogén összetétel, a hátrányos helyzetű, valamint a tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók nagy száma, illetve a kiváló képességű tehetséges tanulókkal való együttnevelése-oktatása komoly kihívások elé állította a Béke Általános Iskola tantestületét. Schmidtné Báló Ágnes tagintézmény-vezető ezzel indokolta csatlakozásukat a Komplex Instrukciós Programhoz.

A most átvett táblagépek segítségével egy újabb lépést tehetünk a digitális kompetenciák fejlesztésének útján. Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy a tanórákat és a csoportmunkákat színesebbé és élményszerűbbé tegyük a gyerekek számára ezekkel az okos eszközökkel – jelentette ki Schmidtné Báló Ágnes.

Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy az informatikai eszközök készség szintű használata, a digitális írástudás ma már épp olyan fontos része a műveltségnek, mint az írás, vagy az olvasás.

– A Digitális iskola Program nem csupán eszközöket, hanem a képzések révén tudást is ad az iskola diákjainak és pedagógusainak, vagyis nem csupán halat ad, hanem megtanít halászni is – mondta Leviczky Cirill.

Emlékeztetett továbbá arra is, hogy a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának diákjai jelentős részben hátrányos helyzetűek, így számukra különösen fontos, hogy a program hozzásegíti őket az aktív tanuláshoz.
hiros.hu

Kapcsolódó képek