menu

  • 2016.03.11.

Vinnai András: Lefitymálva

Újra lehet regisztrálni a Gólem színház LEFITYMÁLVA című előadására.

A Hírös Agóra értesíti  kedves közönségét, hogy a nagy érdeklődés miatt a Lefitymálva című előadás az Otthon mozi helyett a Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében kerül bemutatásra. Az időpont marad, (március 21., hétfő 18 óra) csak a helyszín változik.
Díjtalan belépők korlátozott számban igényelhetők a Hírös Agóra pénztáraiban március 11-től, illetve a hirosagora@hirosagora.hu email címen.

A már megváltott belépőjegyek érvényesek, a helyek érkezési sorrendben foglalhatók el.

Vinnai András: Lefitymálva

Mi tegyen két gázóra-leolvasó a Dob utca 17-ben? Be lehet-e csöngetni pont ott egy lakásba, hogy jöttünk a gázórát leolvasni? A Lefitymálva előadás a Gólem Színház hagyományaihoz híven mindenből, tabukat nem tisztelve humort csinál, kigúnyolja a túlzottan politikailag korrektet, az önimádó zsidókat, de kapnak az antiszemiták is, és kapnak azok is, akik meggyőződésesen hisznek abban, hogy a zsidók át fogják venni a világ feletti uralmat, és tudják, hogy a Tesco-k azért laposak, mert a zsidó inváziókor ott fognak leszállni a harci helikopterek. Vinnai András szövegíró az előítéleteket, az antiszemita, holocausttagadó blog- és facebookposztokat, illetve a zsidóság túlzásait, negatívumait gyúrta össze fergeteges vígjátékká.

A Lefitymálva nemcsak a közönség osztatlan tetszését nyerte meg, hanem a szakma is elismeréssel jutalmazta. A 2012-es Vidor Fesztiválon Nagy Mari és Bánki Gergő kapott díjat, míg maga a darab a Thália Színház 2013-as Humorfesztiválján a Legjobb színházi előadás díját nyerte el.

 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3.
Tel.: 76/503-880, fax:76/503-890

Kapcsolódó képek