menu

  • 2016.03.23.

Uszonyosúszó eredmények

Blaszák Lilla világkupa ezüstéremmel kvalifikálta magát a VB-re

2016. március 18-20. között került sor az uszonyosúszók következő Világkupa fordulójára az olaszországi Lignanoban. A kecskeméti Bácsvíz-KVSC-t Blaszák Lilla és Kis Roland képviselték. Lilla 50 méter uszonyosúszásban ezüstérmet nyert, és szintidőt úszott a júliusi világbajnokságra.

A versenyen ismét népes és nívós mezőny gyűlt össze, több Európa- és világbajnok is vízbe szállt. Összesen 63 egyesület sportolói mérték össze tudásukat.

Szombaton az 50 méteres búvárúszással kezdődött a verseny, ahol Kis Roland élete legjobb idejével a 6. helyen végzett. Délután Roland és Lilla is 200 méteres uszonyosúszásban álltak rajthoz, és mindketten egyéni csúcsot úsztak. Roland a 10. helyen, Lilla pedig a 8. helyen zárt.

Vasárnap délelőtt a 100 méteres uszonyosúszásban voltak érdekeltek a kecskemétiek, ahol Roland 7., Lilla pedig 8. helyezést ért el. Délután már csak Lilla állt rajthoz 50 méteres uszonyosúszásban, ahol élete legjobb idejével, és világbajnoki szintidőt teljesítve 2. helyezést ért el. Így Ő már biztos résztvevője a július 4-11. között megrendezésre kerülő Junior Világbajnokságnak Franciaországban.

Felkészítő edzők: Székely Lilla és Juhos Gergely.

Kapcsolódó képek