menu

  • 2016.03.30.

Vasárnapig lehet pályázni a Tesco 26,8 millió forintos támogatási programjára

Vasárnapig várja a pályázatokat a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programja, amelynek keretében 26,8 millió forinttal támogat helyi közösségeket.

A pályázat meghirdetése óta már közel 100 helyi civil szervezet igényelt támogatást közösségépítő programjához. A további érdeklődők a hét végéig még pályázhatnak a program weboldalán keresztül beküldött egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezéseikkel.

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco összesen 26 800 000 forinttal támogat olyan programokat, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és dolgozói élnek. A beérkezett közel 100 pályázat is ezt célozza: programjaik egészséges életmódra ösztönöznék a közösségek tagjait, szebbé tennék lakókörnyezetüket, segítenék a gyermekek képességfejlesztését.

Az érdeklődő civil szervezetek április 3-ig, azaz most vasárnapig a program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) még pályázhatnak. Összesen 67 körzetben indulhatnak a támogatásért, a program végén pedig 67-en részesülhetnek majd a körzetenkénti 400 000 forintos támogatásban.

A beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum mint a Tesco független szakmai partnere értékeli majd. Körzetenként kiválaszt hármat, melyek a második fordulóba jutnak, amikor is a Tesco vásárlói és munkatársai május 11-től június 7-ig szavazhatnak arra, hogy az egyes körzetekben melyik pályázó nyerje el a támogatást. A nyertes pályázatokat a 2016. június 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ és pályázás: www.tesco.hu/kozosseg

Az érdeklődő pályázók kérdéseiket a kozossegipalyazat@tesco.hu e-mail címre küldve tehetik fel.

2016_03_Community_Fund_v05

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.
Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!
A Tesco 208 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés számos formában megjelenik a vállalat működésében, hiszen Magyarországon több mint 20 000 munkatársat foglalkoztat, és ezernél is több helyi beszállító számára nyújt üzleti lehetőséget.
Társadalmi szerepvállalásában a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. Kiemelt figyelmet fordít három fő területre: az egészséges életmód népszerűsítésére, az élelmiszerpazarlás csökkentésére, valamint a fiatalok fejlődési, tanulási lehetőségeinek bővítésére. Évről évre növeli azon áruházainak számát, melyek a keletkező élelmiszerfelesleget rászorulóknak juttatják el az Élelmiszerbankon és helyi civil szervezeteken keresztül; jelenleg a programba eddig 65 Tesco hipermarket kapcsolódott be. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként 2014 szeptemberétől 2016 januárjáig a Tesco összesen több mint 430 millió forint értékben, közel 1000 tonnányi termékkel, elsősorban pékáruval támogatta a rászorulókat. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek – hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő, vagy véradó programokat támogat, de katasztrófahelyzetekben is megbízható partnere a civil társadalomnak. Rendszeresen áll olyan kezdeményezések mellé, melyek az egészséges és tudatos táplálkozást népszerűsítik. 2016-ban hagyományteremtő céllal indította el „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatát, amelynek keretében a Tesco vásárlói szavazhatják meg, hogy közösségükben mely program nyerje el a vállalat támogatását.

 

További információ:
www.tescomagyarorszag.hu
“Ön választ, mi segítünk”

Kapcsolódó képek