menu

  • 2016.04.06.

Sportosztály indul a KEFO gyakorló iskolájában

Sportosztályt indít a Kecskeméti Főiskola gyakorló iskolája a Mercedes-Benz Gyár Kosárlaba Akadémiával együttműködésben

Sportirányultságú első osztály indul szeptembertől a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájában, együttműködésben a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával – erről írt alá április 5-én megállapodást egy sajtótájékoztató keretében az akadémiát üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. és a főiskola gyakorló iskolája.

Az intézmény immár az új egyetem gyakorló iskolájaként három első osztályt indíthat, így lehetőség nyílik a reál- és a humán osztályok mellett 26 kisgyerek felvételére a sportirányultságú osztályba.

A gyakorló intézmény megbízott igazgatója, Barta Zsuzsanna hangsúlyozta, szeptembertől eleget tudnak tenni az iskola iránt megnövekedett érdeklődésnek, mert a 2016/17-es tanévre a fenntartó engedélyt adott három első osztály indítására. Az igazgató asszony kiemelte, egy sportirányultságú osztály jól szolgálja a tehetséggondozást és a nevelő-oktató munka céljait, ezért örömmel fogadták az együttműködés lehetőségét a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával.

Barta Zsuzsanna bízik benne, hogy olyan eredményes lesz az iskola és a kosárakadémia közötti együttműködés, mint amilyen sikeres a partnerség a főiskola és a Mercedes-Benz gyár között.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a kft. az elmúlt évtől kezdődően új fejezetet nyitott a sportutánpótlás-nevelésben, aminek az alappillérét az oktatásban, köznevelésben és a sportfejlesztésben meglévő lehetőségek jelentik. Ezeket a jogszabályi kereteket kell olyan tartalommal megtölteni, mint amiről a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola között megkötött együttműködési megállapodás is szól.

Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetője üdvözölte a megállapodás megkötését. Kifejtette, milyen fontos a tehetségek felfedezése a kisgyermekkorban, ugyanakkor hangsúlyozta, nem cél a korai specializáció, sokkal inkább az általános képességek fejlesztése, mint amilyen a koordinációs képességek vagy a tér-idő érzékelés. Természetesen ezeket kiegészítik labdás ügyességi gyakorlatokkal is. Az akadémia vezetője kiemelte, mindez a mindennapos testnevelés keretében történik, és nem ró plusz terheket sem a gyerekekre, sem a családokra, és szem előtt tartják a sport és a tanulás összhangjának megteremtését.

Dr. Steklács János, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja a sajtótájékoztatón bejelentette, a karon a tanítóképzésben ismét bekerül a választható műveltségterületek közé a testnevelés, mert sikerült az ehhez szükséges szakemberekkel bővíteni az oktatói gárdát. Ezzel is próbálnak megfelelni a mindennapos testnevelés bevezetéséből az iskolákkal, illetve a pedagógusképző intézményekkel szemben támasztott követelményeknek, és szeretnének hozzájárulni a város sikeres sportéletéhez.

A sajtótájékoztató keretében Nagyné Adamik Csilla, az iskola testnevelő tanára, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia női szakágának vezetőedzője tartott bemutatót az intézmény jelenlegi harmadikosaival, amelyen a sajtó munkatársai ízelítőt láthattak a korosztályra szabott edzési módszerekből.

Az együttműködési megállapodásról szóló dokumentumon Szenes Márton és Barta Zsuzsanna helyezte el kézjegyét.

 

Forrás: www.kefo.hu

Kapcsolódó képek